Karadenizlilerden vaka artışına esprili yaklaşım

Sağlık Bakanlığı tarafından il bazında 7 günlük koronavirüs vaka sayıları açıklandı. Bakanlığın yayınladığı haritada Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan vaka artışı dikkat çekerken, sosyal medyada yapılan bir yorum görenleri gülümsetti. Bölgedeki vaka artışına gönderme yapan bir sosyal medya kullanıcısı, 'Sebep burnumuzun maskeye sığmaması' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 15-21 Şubat haftasına ait il bazında Covid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" ifadesini kullandı.

KARADENİZ ALARM VERİYOR

Karadeniz Bölgesi vaka sayısında alarm vermeye devam ediyor.

Son verilere göre, vaka yoğunluğunun en fazla olduğu il Ordu oldu. Ordu'da her 100 bin kişiden 228'inde virüs tespit edildi. Ordu'yu her yüz bin kişide 200 barajını aşan Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize takip etti.

Karadenizlilerden vaka artışına esprili yaklaşım

Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan yoğunluk bölgede korkuya neden olurken, sosyal medyada gülümseten yorumlar da yapılıyor. Bölgede yaşanan vaka artışına değinen bir sosyal medya kullanıcısı, vakaların artmasına değinerek görenleri gülümseten bir yorum yaptı. Karadeniz Bölgesi'nin vaka sayısının görüntüsünü paylaşan sosyal medya kullanıcısı, 'Sebep burnumuzun maskeye sığmaması' dedi.

Karadenizlilerden vaka artışına esprili yaklaşım ile ilgili etiketler Karadeniz Koronavirüs Korona Sosyal Medya Sağlık Bakanlığı vaka arışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.