Karadenizin nefis hamsili pilavı kayınvalidenizden daha iyi yapabilirsiniz...

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve nefis lezzetlerden biri olan hamsili pilav, damaklarda iz bıraktığı gibi sunumu ile de sofralara oldukça yakışıyor. Peki, evde kolay bir şekilde hamsili pilav nasıl yapılır?

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle ve bunların yanında da iç harcı ile üzerinde yer alan çıtır çıtır hamsileriyle Karadeniz sofralarının vazgeçilmezlerinden birisi olan hamsili pilav, özellikle Rize ile Trabzon illerinde çok sık yapılmaktadır. Kılçığı tamamen ayıklanmış hamsiler ile tereyağlı iç pilavın buluştuğu hamsili pilavda balıkların taze olması oldukça önemlidir.

Hamsi tutkunları tarafından sık sık yapılan hamsili pilav, ağızlarda dağılan muhteşem tadıyla da biliniyor.

Hamsili Pilav Tarifi

• 1 kilogram hamsi
• 2 su bardağı pirinç
• 2 adet soğan
• 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
• 1 demet taze soğan
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Kuş üzümü
• Dolmalık fıstık
• Tuz
• Karabiber
• Yeni bahar

Karadenizin nefis hamsili pilavı kayınvalidenizden daha iyi yapabilirsiniz...

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Kılçığı temizlenmiş hamsileri suyun altında iyice yıkadıktan sonra kevgir yardımı ile mısır ununa bulayın ve 15 dakika kadar bu şekilde beklemeye alın. Daha sonrasında pirinçleri tuzlu ve limonlu suyun içerisinde yarım saat kadar süreyle bekletin.

Soğanları ince ince doğradıktan sonra pilav tenceresi içerisine zeytinyağını da ilave ederek güzelce kavurmaya bırakın. Dolmalık fıstıkları da yağın içerisinde kavurduktan sonra pirinçleri ila edin. Sıak su eklemesi de yaparak bir taşım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pişme işlemi gerçekleştikten sonra soğanlı pilavı ocaktan alarak tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatlarla birlikte iyice harmanlayın. Daha sonrasında tencerenin kapağını da kapatarak 15 dakika süreyle kaynamaya bırakın.

Karadenizin nefis hamsili pilavı kayınvalidenizden daha iyi yapabilirsiniz... - Resim : 2

Pilavın dinlenmesi esnasında ısıya dayanıklı olan derin kaseleri güzelce yağlayın. İkiye ayrılmış hamsileri sıra sıra dizerek üzerlerine dinlenen pilavı da ilave yaparak kalan hamsilerle kapatın ve 170 derece fırın içerisinde hamsiler kızarıncaya kadar pişirmeye bırakın.

Soğuk günlerde mis gibi hamsili pilav afiyet olsun

Not  sonrasında çay  ve helva ile yemeğinizi taçlandırabilirsiniz

Karadenizin nefis hamsili pilavı kayınvalidenizden daha iyi yapabilirsiniz... ile ilgili etiketler hamsili pilav
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.