Karadeniz'de meteor paniği! Göktaşı nedir?

Karadeniz’de dün gece film sahnelerini aratmayan görüntüler yaşandı. Gece saatlerinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Trabzon ve Giresun’da meteor düştüğü anlar büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu.

Atmosfere giren ve ortalığı gündüz yerine çeviren meteor Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Giresun başta olmak üzere birçok ilde gözlemlendi. Müthiş bir ışık saçarak ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor atmosfere giriş yaptıktan saniyeler sonra yanarak ortalıktan kayboldu. O anlar birçok kişi tarafından da gözlemlendi.

O anların görgü tanıklarından biri de Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Yalıköy mahallesinde yaşayan ve teyzesini aracı ile evine götüren 26 yaşındaki müzisyen Şevki Anıl Koyun oldu. O anların görüntüsünü de kaydeden Koyun, "Görüntüyü 2-3 gün önce 'motorampa' isimli youtube kanalımda tanıtımını yaptığımız bir araç kamerası ile elde ettik. 2-3 gün önce araç kamerasını aracımıza taktık ve bu bugün de o araç kamerası sayesinde görüntüyü elde ettik, güzel bir tesadüf oldu" ifadelerine yer verdi.

Karadeniz'de meteor paniği! Göktaşı nedir?

Dün gece saat 22.57’de yurdun özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun’un yanı sıra Yozgat, Çorum, Çankırı, Tokat, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara illerinde gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan meteorlar büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu.

Birçok kişinin gök taşı düşmesi ve şimşek çakması olarak da değerlendirdiği doğa olayı, sosyal medyada görüntülerin yer almasıyla gündeme oturdu.

Karadeniz'de meteor paniği! Göktaşı nedir? ile ilgili etiketler meteor göktaşı doğu karadeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.