Karadeniz'de yoğunluğu azalan hamsinin yerini istavrit doldurdu

Karadeniz’de son haftalarda hamsi avının beklenenden az gerçekleşmesi sonucu Trabzon’da tezgahlar hamsisiz kaldı. Hamsi, yerini en ucuz ve bol balık olarak istavrite bıraktı.

Trabzon'da tezgahlarda en çok istavrit yera alırken hamsi birkaç gündür satışa çıkmıyor. Sezon başı olan 1 Eylül'den bu yana istavritte bolluk devam ederken fiyatlarda değişim olmadı. Kilosu 15 liradan satılan istavrit piyasanın en ucuz balığı olurken, esnaf Emin Avcı, hamsi hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hamsi 3-4 günden beri gelmiyor. Şu anda tezgâhlarda hamsi yok. Gürcistan'dan gelecek olan hamsiyi bekliyoruz ancak oradan da hamsinin olduğuna dair hiç ses seda gelmedi. Yılbaşından sonra gelmesi gerekirdi gelmedi. Vatandaş Gürcistan'dan gelecek hamsiyi bekliyor inşallah gelir de biz de satarız."

Gürcistan'da yılbaşı başlayan hamsi avı Trabzon pazarlarına henüz tesir etmezken, balıkçılar Gürcistan’dan hamsinin gelmeyişinin işlerini zorlaştırdığını ifade ediyor.

İSTAVRİTİN KİLOSU 15-20 LİRA

Gürcistan karasularındaki hamsi avını değerlendiren Avcı, Türkiye'ye çoğunlukla istavrit ve çinekop geldiğini şu sözlerle aktardı:

"Daha önceki yıllarda Gürcistan'dan Ocak ayının ilk günlerinde hamsi gelirdi ancak şu ana kadar hiç gelmedi. Şu an görünürlerde hamsi pek yok. Şu an istavrit, çinekop geliyor, barbun, mezgit az miktarda geliyor. İstavriti 20 TL, iri istavriti 50 TL, barbunu 60-70 TL, çinekopu 60 TL ve sarganı 60 TL’den satıyoruz."

Eylül'den bu yana ilk kez hamsi satışı yapmadıklarını söyleyen esnaf İlhan Özbayrak, “Gürcistan'dan hamsinin hiç bu kadar geciktiğine rastlamazdım. Genelde yılbaşından sonra hemen gelmeye başlardı. İlk kez hamsisiz günler geçiriyoruz. Bu sezon hamsi erken başladı erken bitti. Şu an istavrit satıyoruz. Bir tek o ucuz 15 TL kilosu. Hamsinin yerini istavrit aldı.” sözlerini aktardı.

Karadeniz'de yoğunluğu azalan hamsinin yerini istavrit doldurdu ile ilgili etiketler Trabzon Gürcistan hamsi istavrit
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.