Bu kez ABD gözlem uçakları geldi

Avrupa ülkelerinin Karadeniz üzerinde keşif girişimlerinin Rusya tarafından engellenmesinden sonra bu kez ABD keşif uçakları Karadeniz üzerinde görüldü. Yine Rus savaş uçakları havalandı ve gözlem uçakları uzaklaştırıldı.

Karadeniz üzerinde ilgi çekici bir gözetleme faaliyeti yaşanıyor. Fransız ve İngiliz uçaklarından sonra bu kez Amerikan Boeing RC-135 tipi keşif ve gözetleme uçakları Karadeniz'e geldi.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre Amerika Birleşik Devletlerine ait keşif uçağı Karadeniz’in tarafsız sularında uçuş yaparken Rus radarları tarafından takibine başlandı. Kırım açıklarında gerçekleşen uçuş üzerine Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nden kalkan 2 adet Su-27 tipi savaş uçakları ABD keşif uçağına yaklaştı. Rus savaş uçakları ABD’nin keşif uçağını aralarına alarak takibe başladı. Rus uçaklarının yakınlaşması sonrası ABD uçağı uçuş yaptığı bölgeden uzaklaştı.

Rusya tarafından yapılan açıklamada ABD’nin uçuşunun tarafsız sularda gerçekleştiğini açıklayarak Rus sınırına yaklaşması sırasında önleme gerçekleştiğini ve bu önlemenin uluslararası hukuka uygun gerçekleştiği ifade edildi.

TÜRK UÇAĞI DA KARADENİZ ÜZERİNDE GÖRÜLDÜ

Karadeniz’de ABD ile Rus uçakları arasında gerilim yaşanırken Rusya’nın sivil istihbarat grupları tarafından paylaşılan bilgilere göre İngiltere’ye ait Raytheon Sentinel tipi gözlem uçağının da Karadeniz üzerinde uçuş yaptığı aktarıldı. Ayrıca Karadeniz üzerinde Türk Hava Kuvvetlerine ait KC-135 tipi yakıt ikmal uçağının da Türk hava sahasında uçuş gerçekleştirdiği belirtilirken Rus uçaklarının İngiltere’ye ait keşif uçağına müdahale etmediği ifade edildi. (İHA)

Bu kez ABD gözlem uçakları geldi ile ilgili etiketler Rusya Amerika Karadeniz önleme gözlem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.