Karadeniz yangınları sabotaj mı? Açıklama geldi...

Karadeniz'de dün akşam saatlerinde 4 ilde başlayan ve toplamda 69 ayrı alanda yaşanan yangınlarla ilgili ortaya atılan sabotaj iddialarına ilişkin açıklama geldi. Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da 8 ve Artvin'de 1 olmak üzere 69 noktada örtü ve orman yangını çıktığını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Sabotaj olduğuna dair elimizde bulgu yok" dedi. Karacabey yangınların çıkış sebebini de anlattı.

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Ordu, Giresun ve Artvin'de dün akşam başlayan orman ve örtü yangın alanlarının sayısı, 69'a çıktı. Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da 8 ve Artvin'de 1 olmak üzere toplam 69 noktada yangın meydana geldi.

Yangınların çoğu, kontrol altına alınıp söndürüldü. Devam eden yangınlara, belediye ve orman ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü'nce 22 ilden yangın söndürme ekipleri, Karadeniz Bölgesi'ne gönderildi.

Karadeniz yangınları sabotaj mı? Açıklama geldi...

SABOTAJ İDDİALARINA YANIT
Yangınlar üzerine Trabzon'a gelen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sabotaj iddiaları ve son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da dün başlayan 37 yangının 22'sinin söndürüldüğü belirten Karacabey, "7'si kontrol altında, 8 yangını ise şu anda kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Sabotaj olduğuna dair elimizde bulgu yok. Çoğu Karadenizli vatandaşlarımızın bu mevsimde maalesef bahçelerinde yapmış oldukları temizlik sonucu çıkan artıkları yakmalarından kaynaklanıyor. Şiddetli rüzgar olması, yaklaşık 20 gündür yağmur düşmemiş olması, yerdeki kurumuş yaprakların rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve devam eden yangınlar bunlar. Karadeniz'in yapısında, burada yerleşim yerleri arazide dağınık vaziyette bulunuyor. Yangınlar yerleşim yerlerine yakın noktalar. 3 ev akşam itibarıyla Arsin ilçesinin Güneyce Mahallesi'nde tedbir amaçlı boşaltılmış durumda. Şu an için o evlerde herhangi bir tehlike, tehdit söz konusu değil. Yangın o evlere yaklaşmadan kontrol edildi. Şu an için yerleşim yerleri açısından tehdit söz konusu değil" dedi.

Karadeniz yangınları sabotaj mı? Açıklama geldi... - Resim : 2

'22 İLDEN TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ'

Trabzon'da 8 noktada yangınların sürdüğünü ifade eden Karacabey, "Rüzgarın gün içinde çok şiddetlenmeyeceği bilgisini aldık. Şu anda 48 araç, 250 kişilik personel, belediyelerimize ait itfaiye aracı, 12 iş makinesiyle birlikte çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Trabzon'a ülkemizin değişik illerinden 22 farklı noktadan da ekiplerimizi sevk ettik. İnşallah kısa sürede kontrol altına almayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Karadeniz yangınları sabotaj mı? Açıklama geldi... ile ilgili etiketler Karadeniz yangın Orman Yangını sabotaj orman genel müdürü Bekir Karacabey
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.