Karadeniz kaynıyor: Rus jetleri Amerikan casus uçağıyla karşılaştı!

Karadeniz'de gerginlik tırmanıyor. Gürcistan ve Ukrayna'nın NATO üyesi olma yolunda ilerlemesi, Polonya'nın zaten batıya kaptırılmasının ardından Belarus'taki krizler, Kırım yüzünden çıkan yangının körüklenmesine sebep oluyor. Daha önce İngiliz ve Yunanistan gemileriyle karşı karşıya gelen Rusya, şimdi ise bir Amerikan casus uçağını Karadeniz'de Rusya sınırlarının hemen dışında yakaladı.

Rusya, Karadeniz üzerinde uçuş yapan ve sınırlarına yaklaşan ABD'ye ait bir keşif uçağının Rus savaş uçağı tarafından hava sahasından uzaklaştırıldığını açıkladı.

RUS JETLERİ, KARADENİZ'DE AMERİKAN CASUS UÇAĞIYLA KARŞILAŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz üzerinde uçuş yaparken kendi hava sahasına yaklaşan ABD'ye ait EP-3 ARIES tipi keşif uçağının engellendiği belirtildi.

Olaya ilişkin yapılan açıklamada, 'Hava hedefinin belirlenmesi ve sınır ihlalinin gerçekleşmesini engellemek için Güney Askeri Bölgesi'nde Su-30 savaş uçağı kalkış yaptı. Rus savaş uçağının mürettebatı hava unsurunun ABD Hava Kuvvetleri'ne ait EP-3 ARIES keşif uçağı olarak tanımladı. Yabancı askeri uçak Rusya Federasyonu sınırlarından uzaklaştırıldıktan sonra Rus uçağı güvenli bir şekilde ana üssüne döndü. Rus uçağının uçuşu uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak gerçekleşti' ifadeleri yer aldı.

Karadeniz kaynıyor: Rus jetleri Amerikan casus uçağıyla karşılaştı! ile ilgili etiketler Karadeniz Rusya Rus ABD Casus uçak jet Amerikan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.