Karadeniz gazının hikayesi "Keşfin Ateşi" belgeselinin galası yapıldı! "Karadeniz'in zenginlikleri karaya ulaşacak!"

Karadeniz gazının keşfinin hikayesine yer verilen 'Keşfin Ateşi' belgeselinin lansmanında konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Yüzyılı'nın en büyük eseri, en büyük tablosu Filyos'ta her gün yeni bir fırça darbesiyle daha da belirginleşmeye başlıyor. Bu esere paha biçmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

2020'de Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda gerçekleşen 320 milyar metreküplük ilk doğal gaz keşfinin arka planının, arama ve sondaj çalışmalarının teknik detaylarının anlatıldığı 'Keşfin Ateşi' belgeselinin lansmanı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Kanyon'da yapıldı. Lansmana, Bakan Fatih Dönmez'in yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve davetliler katıldı. Lansmanda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaşananların bir geceye sığmayacağını belirterek, "Bu hikaye, başarının hikayesi. Bu hikaye, kendini ülkesine adayanların hikayesidir.

Bu hikaye, yarının Türkiye'sine, geleceğimize gelecek nesillerimize güçlü bir miras bırakmak için ailesinden, çocuklarından, sevdiklerinden vazgeçenlerin hikayesidir. Fedakarlığın, diğerkamlığın ve en nihayetinde ülkesine, milletine, bayrağına, bu topraklara sevdalı insanların hikayesidir. Karadeniz gazının arkasındaki büyük bir emeği 'Keşfin Ateşi' belgeseliyle 1 saate sığdırmaya çalıştık. Biliyoruz, bu gecenin kahramanlarının, bu gecenin başrol oyuncularının hikayesi bir geceye sığmayacak kadar büyük ve derin" diye konuştu.

Karadeniz gazının hikayesi "Keşfin Ateşi" belgeselinin galası yapıldı! "Karadeniz'in zenginlikleri karaya ulaşacak!"

"TÜRKİYE YÜZYILININ EN BÜYÜK ESERİ"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dönmez şu ifadeleri kullandı:

"Değerli misafirler, Türkiye Yüzyılı'nın en büyük eseri, en büyük tablosu Filyos'ta her gün yeni bir fırça darbesiyle daha da belirginleşmeye başlıyor. Bu esere paha biçmek elbette mümkün değil; çünkü ardında milyonların kararlılığı, inancı ve umutları var. Bu süreçte bizleri dualarında eksik etmeyen milletimiz başta olmak üzere gece gündüz sahada ve masada ter döken tüm personelimize, yöneticilerimize ve ilk günden bugüne desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu şarkı burada bitmeyecek. Bizi izlemeye devam edin. İnşallah yeni müjdelerle, yeni haberlerle yeniden buluşacağız"

"2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE BAŞLAYACAK

Lansmada'da konuşan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Karadeniz gazının hikayesi "Keşfin Ateşi" belgeselinin galası yapıldı! "Karadeniz'in zenginlikleri karaya ulaşacak!" - Resim : 2

"2020'deki ilk keşfin ardından 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen yeni keşifler, Sakarya Gaz Sahası'ndaki rezervlerin toplam büyüklüğünü 710 milyar metreküpe ulaştırdı. Karadeniz'deki bu dev doğal gaz rezervlerini milletimizin hizmetine sunmak üzere başlatılan Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi'nde, bugün artık önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Ekiplerimizin fedakar çalışmaları sayesinde, projemizin ilk fazı 2023'ün ilk çeyreğinde tamamlanacak, Karadeniz'in zenginlikleri karaya ulaşacak" 

 

Karadeniz gazının hikayesi "Keşfin Ateşi" belgeselinin galası yapıldı! "Karadeniz'in zenginlikleri karaya ulaşacak!" ile ilgili etiketler Karadeniz Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.