Karadeniz gazı için tarih belli oldu! Bakan Dönmez duyurdu: Hedef mart ayında gazı yakmak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Karadeniz gazı için tarih veren Bakan Dönmez, "Hedefimiz önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gazı yakmak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Dönmez, "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." dedi.

KARADENİZ GAZI İÇİN TARİH VERDİ

Karadeniz gazını kullanacağımız tarihi de açıklayan Bakan Dönmez, "2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız." diye konuştu.

Son günlerde tartışmalara konu olan Akkuyu Nükleer Santral inşaatına da değinen Dönmez, "Sorunlar aşılamadı, girişimlerimiz devam ediyor. Proje takviminde bir aksamaya müsaade etmeyiz. Uzlaşmadan yapılan işlerin idari ve hukuki yansıması olur." dedi.

Bakan, projede 20 bini Türk vatandaşı olmak üzere 25 bin kişinin çalıştığını söyledi.

Karadeniz gazı için tarih belli oldu! Bakan Dönmez duyurdu: Hedef mart ayında gazı yakmak! ile ilgili etiketler bakan dönmez sondaj
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.