Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim!

Türkiye güne Karadeniz'de yaşanan sel felaketleriyle uyandı. Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük'te etkili olan sağanak yağış hayatı durdurdu. Bartın'da 80 yaşında bir kadın sele kapıldı, Sinop'ta bir hastane boşaltıldı. Samsun'da göle dönen yollar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, Kastamonu Azdavay Belediye Başkanı Civelek "Tüm dereler taştı, tarihte böyle bir şey görmedik" sözlerini söyledi.

Karadeniz bölgesi için Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı geldi. Özellikle Sinop ve Kastamonu için 'aşırı kuvvetli' vurgusu yapıldı.

BARTIN'DA ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ, EVLERİ SU BASTI

Bartın'da  etkili olan şiddetli sağanak bazı bölgelerde sele yol açarken araçlar sürüklendi, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı.

Akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim!

2 KÖYE ULAŞIM SAĞLAYAN KÖPRÜLER YIKILDI

Bartın- Karabük yolunda sel nedeniyle çökme meydana geldi, 2 köye ulaşım sağlayan köprüler yıkıldı, su baskınları yaşandı. Evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar ise AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

80 YAŞINDAKİ BİR KADIN KAYBOLDU

Sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel sonucu, Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Bazı evlerin yıkıldığı Kumluca beldesindeki köyde, yıkılan bir evde bulunan 80 yaşındaki yaşlı kadının sel sularına kapıldığı öğrenildi. Yaşlı kadını arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 2

YOLDAN GEÇENLER SELE KAPILDI

Kent genelinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın-Karabük yolunun Yenihan köyü mevkiinde yol çöktü. O sırada yoldan geçen araçlar sele kapıldı. Ekipler tarafından mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 3

BARTIN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: KARABÜK'TEN DESTEK İSTEDİK

Bartın Valisi Sinan Güner, saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, şu an bulundukları Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldiğini yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını bildirdi.

Vali Güner, burada da menfez göçmesi nedeniyle ileriye gidilemediğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Servis yoluyla ulaşımı sağlamış olduk. (Bartın-Karabük yolu Yenihan mevkisi) Dere yatağında evler vardı oradaki insanları kurtardık. Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı onları kurtardık. Kumluca beldesine bağlı Akören Söküler köyünde bütün köprüler yıkılmış servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz. Ulus'un Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliğinden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar."

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 4

"ŞU ANDA KAYIP İHBARIMIZ YOK"

Vali Güner, AA muhabirine, sahada çalışmaları sürdürdüklerini, şiddetli sağanak ve selin özellikle Ulus ilçesinde etkili olduğu söyledi.

Ekiplerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Güner, "Yıkılma tehlikesi olan evlerde ve araçlarında mahsur kalan yaklaşık 15 kişi şu ana kadar kurtarıldı. Bir kaybımız var, onu arıyoruz, yaşlı bir teyzemiz. Bunun dışında kalp krizinden bir can kaybımız var ama suya kapılma değil. Yıkılan köprü, menfez yol ve ev çok. Maddi hasar burada gerçekten sıkıntılı. Kayıp vatandaşımızı kurtaralım, maddi hasar bir şekilde hallolacak. Şu anda başka kayıp ihbarımız yok." şeklinde konuştu.

80 YAŞINDAKİ KADIN KALP KRİZİ GEÇİREREK VEFAT ETTİ

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Akörensöküler köyünde sel meydana geldi. Köyde evler yıkılırken, yıkılan evde bulunan 80 yaşındaki yaşlı kadının sel sularına kapıldığı öğrenildi. Bir vatandaşın da sel sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 5

SİNOP'U DA SEL VURDU

Sinop'un Ayancık ilçesinde, sağanağın ardından çayın taşması sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanların kurtarılmasına çalışılıyor.

İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı'nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.

 AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AA muhabirine, sağanak nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu ve İçişleri Bakanlığınca 3 kurtarma helikopterinin bölgeye gönderildiğini belirtti.

Maviş, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların da kurtarma operasyonuna katılmak üzere bölgeye gönderildiğini ve ilçeye ulaşım sağlayan köprülerin tamamının sular altında kaldığını sözlerine ekledi.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 6

METEOROLOJİ'DEN KARADENİZ'E ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Karadeniz Bölgesi'nde bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmiyor.

Sıcaklıkların, iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


AFAD: GÖÇÜKTE YER ALAN 13 KİŞİDEN 8'İNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

AFAD ise bölgeye 2 hava aracının sevk edildiğini açıklayarak, "11 Ağustos 2021 tarihinde Bartın genelinde başlayan aşırı yağışlar sonucu, sel ve heyelan meydana gelmiştir. Ulus Akörensöküler Köyü'nde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmaları Bartın AFAD'dan 3 ekip 6 personel ile devam etmektedir. Yürütülen çalışmalara destek vermek üzere, Ankara AFAD'dan 21 personel ve 4 araç, Sakarya AFAD'dan 5 personel, 1 araç, 1 bot ve 5 motopomp, Samsun AFAD'dan 2 personel ve 1 arama köpeği, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ise sualtı arama ekibi olay bölgesine sevk edilmiştir. Sağlık Bakanlığı'ndan toplam 12 personel ve 4 ambulans ve ilçe itfaiye ekipleri olay bölgesinde görev yapmaktadır. Karabük - Bartın yolu Bahçecik mevkiinde yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8'inin tedavisine devam edilmektedir" sözlerine yer verdi.

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! - Resim : 7

SAMSUN'DA EVLERİ SU BASTI

Samsun'un Bafra ilçesinde de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerin başlayan ve 10 dakika süren sağanak, hayatı felç etti. Yağış nedeniyle rögarlar taştı, bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Eski Şube Caddesi, Gençlik Caddesi ve Beşyol mevkisinde göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Yağmurun hafiflemesiyle birlikte SASKİ ekipleri çalışma başlattı.

KASTAMONU'DA ULAŞIM DURMA NOKTASINA GELDİ

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, sele neden oldu, araçlar sürüklendi, tarım arazileri su altında kaldı. Su basan binaların zemin katlarında mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı. İlçede saat 07.00'de başlayan şiddetli yağmur sele neden oldu. Çok sayıda araç sele kapıldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar oluşan çamur yığınına saplandı. Derelerin taştığı ilçede tarım arazileri de sular altında kaldı, köprüler zarar gördü. Sel nedeniyle Azdavay-Pınarbaşı karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

"TARİHTE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK"

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, "Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz" dedi. Başkan Civelek, su altında kala binalarda zemin katlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Başkan Civelek, şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

YAĞIŞLAR NEDENİYLE YOL ÇÖKTÜ

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı. Araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi ise karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

 

Karadeniz bölgesi felaketi yaşıyor: Bartın, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Karabük sele teslim! ile ilgili etiketler Bartın Samsun Sinop Kastamonu Karabük Sel (Doğa olayı)
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.