A Milli Takım'dan 2022 Dünya Kupası yolunda kritik galibiyet.. Gözler play-off turunda işte rakipler

Cebelitarık'ı 6-0 mağlup ederek averaj düzelten ve Norveç ile Hollanda'nın puan kaybetmesiyle 2022 FIFA Dünya Kupası umutları artan A Milli Takım, Avrupa Elemeleri G Grubu 10. ve son hafta maçında Karadağ'a konuk oluyor... Ay-Yıldızlılar'ın hedefi grubu lider bitirip play-off turu oynamadan Dünya Kupası'na gitmek... İlk yarı 1-1 sona erdi. 2. yarıda Orkun Kökçü'nün füzesiyle öne geçtik ve kazandık. Şimdi gözler play-off turunda...

1-2

2022 FIFA Dünya Kupası yolunda düşe kalka son maça gelen A Milli Takım, kritik Karadağ deplasmanında... İlk maçta iç sahada 2-0'dan 2-2 berabere kaldığımız rakibi bu kez mağlup edip Katar vizesi almak istiyoruz. Ay-Yıldızlılar'ın hedefi grubu lider bitirip play-off turu oynamadan Dünya Kupası'na gitmek...

Karadağ 3. dakikada Fatos Beqiraj'ın şok golüyle 1-0 öne geçti. 22'de Kerem Aktürkoğlu beraberlik golünü attı. Galibiyet golü 60. dakikada Orkun Kökçü'den geldi. Genç orta saha maça 2. yarı başlarken Berat'ın yerine girmişti.

Ay-Yıldızlılar 1-2 öne geçtikten sonra Çağlar Söyüncü çizgiden top çıkardı. Grubun diğer maçında Hollanda evinde Norveç 1-0 mağlup etti. A Milli Takım bu sonuçların ardından grubu 2. sırada tamamladı. Katar vizesi için play-off oynayacağız. A Milli Takım, 2022 FIFA Dünya Kupası play-off'unda seri başı olamadı. 

Play-off'taki muhtemel rakiplerimiz arasında Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ve Galler bulunuyor.

Teknik direktör Stefan Kuntz'un sahaya sürdüğü 11 şöyle:

TÜRKİYE: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Caner Erkin, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Hakan Çalhanoğlu, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz

Dört as oyuncusu koronavirüs nedeniyle forma giyemeyecek olan ev sahibi ise şu 11'le sahada:

KARADAĞ: Sarkic, Vesovic, Savic, Vujacic, Radunovic, Jovovic, Jankovic, Haksabanovic, Tomasevic, Beciraj, Osmajic

HENÜZ BİR ŞEY KAZANMADIK

Cebelitarık maçında iyi bir futbol ve 6 golle kazandıkları için mutlu olduğunu aktaran Stefan Kuntz, maçın dünkü basın toplantısında şunları söylemişti:  

"Burada açık konuşmak istiyorum, şu an hiçbir şey başarmış değiliz. Cebelitarık maçı öncesinde yaptığımız konuşmalarda, 'İki maçı da kazanmalıyız.' demiştik, bu maçlardan sadece birini kazandık. İkinci maçı da kazanmak durumundayız. İfadelerimizde değişiklik yok. İkinci maçı kazanmalıyız. Yarınki maçın skorunu bir görelim, sonra mutlulukla sizinle sohbet edip, tüm sorularınızı yanıtlarız."

Kuntz, "Rakibin iddiasının kalmaması avantaj mı, dezavantaj mı?" sorusunu ise, "Bazen rakibinizin baskı altında olmadı sizin için avantajdır. Diğer yandan bu karşılaşma Karadağ için son dönemde sahaya sürdükleri genç oyuncuları göstermeleri için de bir fırsat olacaktır. Biz kendi oyunumuza odaklanalım, kendi yapacaklarımıza bakalım ve kendi takımımızla ilgili konuşalım." şeklinde yanıtladı.

A Milli Takım'dan 2022 Dünya Kupası yolunda kritik galibiyet.. Gözler play-off turunda işte rakipler ile ilgili etiketler Karadağ A Milli Takım Stefan Kuntz Kerem Aktürkoğlu Orkun Kökçü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.