Karaburun açıklarında bir deprem daha oldu

İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında ve Midilli Adası'nın güneyinde önceki gün yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki aktivite devam ediyor. AFAD'ın geçtiği son habere göre, bölgede yeni bir deprem daha kaydedildi.

İzmir depremlerle sarsılmaya devam ediyor. 

Önceki gün 5.1 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı ardından büyüklüğü 5,0'a kadar çıkan yüzlerce artçı sarsıntının meydana geldiği Midilli Adası ile Karaburun ilçesi arasında kalan bölgede bu akşam saatlerinde bir deprem daha meydana geldi. 

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre, Karaburun'a 41.98 kilometre mesafede yaşanan depremin büyüklüğü Mw cinsinden 3.7. Saat 18.03'teki depremin merkez üssü ise Midilli adasının güneyi.

Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedilen depremin derinliği ise 15,89 kilometre olarak ölçüldü.

Karaburun açıklarında bir deprem daha oldu

İzmir, 30 Ekim 2020'de merkez üssü Seferihisar ile Sisam adası arasındaki bölge olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem yaşamıştı.

Depremde İzmir'de toplamda 117 kişi hayatını kaybetmişti. Bu ölümlerden biri ise yaşanan tsunami sonucunda Seferihisar'da yaşanmıştı.

Bu Türkiye'nin ilk tsunami kaybı olarak kayıtlara geçerken, depremde bin 34 kişi de yaralanmıştı.

Depremde Bayraklı ve Bornova ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı ya da hasar gördü. Bu arada depremde Sisam adasında da 2 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Karaburun açıklarında bir deprem daha oldu ile ilgili etiketler İzmir deprem Karaburun AFAD Midilli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.