Karabağ'da 100 Ermeni askeri yakalandı

Azerbaycan askerlerine yönelik saldırılar düzenleyen ve Dağlık Karabağ'daki ateşkesi bozmak için provokasyonlar yapan Ermeni askerlerine yönelik operasyonlar sürüyor. Azerbaycan ordusunun Hadrut civarında sürdürdüğü operasyonlarda 100 Ermeni askeri yakalandı. Askerlerle birlikte çok sayıda silah, mühimmat ve araç da ele geçirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan karşısında yenilen Ermenistan bir yandan Karabağ'dan çekilirken diğer yandan da sinsi bir oyunu devreye soktu.

Dağlık Karabağ’dan çekilme sürerken Ermeni silahlı güçleri 10 Aralık'ta çeşitli bölgelerde  Azerbaycan ordusu unsurlarına saldırılar düzenleyerek ateşkesi bozmaya çalıştı. 

AZERBAYCAN ORDUSU OPERASYONLARA BAŞLADI!

Asker kisveli Ermeni teröristlerin Hadrut, Şuşa Yolu ve Cebrail kasabalarında yaptığı saldırılarda, 4 Azerbaycan askerinin şehit olurken 2 asker de yaralanmıştı.

Bu saldırıların ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emri ile Azerbaycan Ordusu, Rusya’dan bölgedeki askerlerini çekmesini istedikten sonra operasyonlara başladı.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Ordusu, saldırıdan sonra kaçtıkları Hadrut’daki ormanlarda saklanan ve yeniden saldırmak için hazırlık yaptığı belirlenen 10 ermeni teröristi başlatılan operasyon sırasında etkisiz hale getirdi.

SİLAH, MÜHİMMAT VE ARAÇLAR DA ELE GEÇİRİLDİ

Ancak, Azerbaycan Ordusunun Ermeni militanlara yönelik operasyonlar bununla sınırlı kalmadı ve bölgedeki temizlik harekatına devam edildi.

Başta Dağlık Karabağ’ın Hadrut kasabası olmak üzere, bir çok bölgede Azerbaycan Ordusuna saldırmaya çalışan yaklaşık 100 Ermeni askeri yakalanarak esir alındı.

Ermeni askerlerin beraberinde çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araç da ele geçirildi.

Esir alınan Ermeni askerlerinin provokatif saldırılara ilişkin emri komutanlarının verdiğini söyledikleri belirtildi.

Karabağ'da 100 Ermeni askeri yakalandı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermeni asker terörist hadrut İlham Aliyev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.