Karabağ zaferi Batı medyasında

Karabağ'da Azerbaycan'ın kazandığı büyük zafer Batı medyasında da geniş yer buldu. Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmasını görmezden gelen Batı medyası, Karabağ zaferine geniş yer ayırmak zorunda kaldı.

En başından beri Ermenistan'ın sivillere yönelik katliamlarını görmezden gelen ve Erivan'ın birçok ateşkesi bozması karşısında üç maymunu oynayan Batı medyası, Karabağ zaferine ise geniş yer ayırmak zorunda kaldı.

New York Times: "Askeri bir bozgunla yüzleşen Ermenistan, Dağlık Karabağ savaşında anlaşma imzalamayı kabul etti" başlığı kullanıldı. Haberde daha önce Rusya, ABD ve Fransa'dan oluşan Minsk Grubu'nun birçok girişiminin başarısız olduğu hatırlatıldı. 

Karabağ zaferi Batı medyasında

CNN International: "Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya, Dağlık Karabağ konusunda barış anlaşması imzaladı. Azerbaycan'ın stratejik önemdeki Şuşa'yı geri almasından saatler sonra Ermenistan Başbakanı'ndan 'tarifsiz derecede acı verici' tanımlamasıyla anlaşma açıklaması geldi."

TESLİM HABERİYLE GELEN ŞOK

BBC: İngiliz yayın kuruluşunun Erivan'dan bildiren muhabiri, "Ermeniler, uzun zamandır cepheden başarı haberleri geçen kamu yayıncılarına inanıyordu. Bunun üzerine gelen anlaşma bir şok etkisi yarattı" bilgisini geçti.

Guardian: Haberde Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın anlaşma haberinin Ermenileri kızdırdığı kaydedildi.

Karabağ zaferi Batı medyasında ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan karabağ batı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.