Karabağ mı? Artsakh mı? Ermenistan Karabağ'ın adını neden değiştirdi?

Karabağ'mı? Artsakh mı? Ermenistan Karabağ'ın adını neden değiştirdi? Dağlık Karabağ'da yaşanan savaş sonrası dünyanın gözü Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde. 2017 yılında yapılan referandum sonrası Ermenistan, yıllarca resmi olarak kullandığı Karabağ isminden vazgeçerek bölgenin adını Artsakh olarak değiştirmişti.

Karabağ mı? Artsakh mı? Ermenistan Karabağ'ın adını neden değiştirdi? Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ sorunu gündemdeki tazeliğini koruyor.

KARABAĞ MI? ARTSAKH MI?

ERMENİSTAN KARABAĞ'IN ADINI NEDEN DEĞİŞTİRDİ?

2017 yılında yapılan referandum sonrası yıllarca kullandığı Karabağ isminden vazgeçerek bölgenin ismini Artsakh olarak değiştiren Ermenistan, dünyanın algısını değiştirmeye çalışmıştır. Türkçe olan Karabağ isminin değiştirilip Artsakh yapılması bölgenin yüzyıllardır Ermenistan'a ait olduğu düşüncesinin yerleştirilmeye çalışıldığının en büyük göstergesi olarak kabul ediliyor. 

Karabağ mı? Artsakh mı? Ermenistan Karabağ'ın adını neden değiştirdi? ile ilgili etiketler Ermenistan karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.