Kara tahtada bilgisayar dersi!

Afrika kıtasının batısında yer alan Gana'da bilgisayar dersini kara tahta üzerinde öğrencilerine anlatan öğretmen, tahtaya çizdiği bilgisayar ekranını sosyal medyada paylaşınca dünya çapında ses getirdi.

Ganalı öğretmen Owura Kwadwo Hottish, bilgi ve iletişim teknoloji derslerinin boş geçmemesi için, elindeki sınırlı imkanlara rağmen ilkokul öğrencilerine Microsoft Word sayfasını tüm ayrıntıları ile çizerek anlattı.

"KARA TAHTA ÜZERİNDE BİLGİSAYAR DERSİ YAPIYORUZ"

Geçen hafta yaptığı Facebook paylaşımıyla sosyal medyanın gündemine oturan öğretmen, “Gana okullarında ICT öğretmek çok eğlenceli. Kara tahta üzerinde bilgisayar dersi yapıyoruz. Öğrencilerimi çok seviyorum. Bu yüzden onlara öğrettiğim şeyi anlamalarını sağlamam gerekiyor” ifadelerini kullanarak, ders esnasından kareler paylaştı.

bilgisayar-kullanmayi-kara-tahtada-ogretti-711163_5303_4_b

Bu durumla ilgili, “Bir şekilde öğrencilerime neden bahsettiğimi anlatmak zorundayım. Resim çizerek onların kafasında en azından bilgisayar kullanmanın nasıl bir şey olduğuna dair bir fikir oluşturuyorum. Ancak, durumun üzücü olduğunun farkındayım. Maalesef Gana'da bilgisayar olmayan ve bu soruna maruz kalan pek çok okul var.” dedi.

bilgisayar-kullanmayi-kara-tahtada-ogretti-711163_2530_2_b

BİRÇOK BAĞIŞ YAPILDI

Sosyal medya sayesinde, dünyadaki birçok insan Gana'daki imkansızlıklarla dolu eğitim şartlarından haberdar oldu. Kwadwo'nun okuluna, çok sayıda laptop ve masaüstü bilgisayar bağışı yapıldığı belirtildi.

bilgisayar-kullanmayi-kara-tahtada-ogretti-711163_719_1_b

Kara tahtada bilgisayar dersi! ile ilgili etiketler gana kara tahta bilgisayar dersi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.