'Kara Sevda' ülkeye 'Emmy'i kazanarak döndü!

Yönetmenliğini Hilal Saral’ın, senaristliğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstlendiği Star TV’de yayınlanan Kara Sevda haziran ayındaki finalinin ardından uluslararası kulvarda ses getirmeye devam ediyor.

Milyonlarca izleyicinin iki sezon boyunca soluksuz takip ettiği dizi, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Dizi dalında ödüle aday gösterildi. Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da izleyicileri ekran başına kilitleyen Kara Sevda uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Emmy Ödülleri’nde, kendi kategorisinde Brezilya ve Kanadalı rakiplerini geride bırakarak ödülüne kavuşan Kara Sevda’nın ödülünü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay aldı.

oAEr0Jw_C0WJmX2jfu1C4A

Dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’in de özel ödül aldığı Uluslararası Emmy Ödülleri’nin bu yıl 45’incisi gerçekleşti.

2016 yılında 11’incisi gerçekleşen Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nden ‘Jüri Özel Ödülü’ ile dönen ve Türkiye’de de pek çok önemli kurum ve üniversite tarafından ‘Yılın En İyileri’ arasında gösterilen dizi, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Türkiye’den finalist olan ilk ve tek yapımdı.

keremcatay-hilalsaral-burcugorguntoptas-carmenaubw7OvCfymvU-Zvr3JzC58xA

Finalinin ardından dünya çapında yorum yağmuruna tutulan ve devam etmesi için imza kampanyası başlatılan ‘Kara Sevda’, Yunanistan, Ortadoğu ülkeleri, Uruguay, Şili, Arjantin, Peru ve pek çok ülkede izleyicilerle buluşuyor.

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı ve CEO’su Bruce L. Paisner’in, “Her yıl dünya çapındaki televizyon sektörü Uluslararası Emmy global sahnesinde hatırlanmak için yarışıyor. Adayları olağanüstü başarılarından; yaratıcılıkları ve yetenekleriyle dünya çapındaki izleyicilere ilham olmalarından ötürü tebrik ediyoruz” açıklamasıyla önemine değindiği Uluslararası Emmy Ödülleri, 20 Kasım’da New York’ta gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

VBUmw5sNK0yB6Rh8-A2H_w

TARİHE GEÇTİ

Başrollerini Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nın paylaştığı, Star TV’de yayınlanan, senaristliğini Özlem Yılmaz ve Burcu Görgün Toptaş’ın üstlendiği, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı Kara Sevda, Amerika dışındaki ülkelerde yayınlanan dizilere verilen Uluslararası Emmy Ödülü’nü kazanan ilk Türk dizisi olarak Türkiye televizyon tarihine geçti.

5a13b9fcc03c0e315cccb96e

ULUSLARARASI EMMY ÖDÜLLERİ NEDİR?

Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin seçtiği ödül törenidir.

'Kara Sevda' ülkeye 'Emmy'i kazanarak döndü! ile ilgili etiketler Neslihan Atagül Kara Sevda emmy ödülü burak zçivit türk dizi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.