Kara meleğin masum gözleri

Demet Cengiz

Demet Cengiz

Bir çift zeytin karası masum göz, bayramda yüreğimizi dağladı. Kömür siyahı bir yavruydu o. Kara bir melek… Dört bacağı hunharca kesildi ve o bu acıya dayanamayarak o zeytin karası masum gözleri yumdu.

Bu kaçıncı hayvana eziyet vakası? Gerçekten yetmedi mi? Şurada seçime bir hafta kala, bu acı olayın yaşanması bir kez daha bize hayvanların mal statüsünden çıkarılıp can olarak kabul edilmesi gerektiğini göstermedi mi? Bu basit yasal değişikliği yapmak için seçtiğimiz milletin vekilleri ne bekliyor?

“İlk bulgular iş makinası kazası” diye talihsiz bir açıklama yapan Sakarya Valiliği geri adım attı.

Kara meleğin masum gözleri

İş makinası yanlışlıkla biçti diye örtbas edilmeye çalışılan olay, yarattığı infialle ciddi olarak incelenmeye başlandı çok şükür.

Bakın bir değil tam dört bacağı kesildi bu yavrunun. Aynı korkunç eylemi bir kişi veya kişiler tam dört kez tekrarladı. Hayvanlara eziyet eden canilerin elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşmasına ses etmeyecek miyiz?

Kara meleğin masum gözleri - Resim : 2

Tespit edilmiştir ki bu tür canilerin sonraki hedefleri çocuklar başta diğer masum insanlar oluyor. Hayvana tecavüz edenlerin sonraki hedefleri çocuklar ve diğer yetişkin insanlar oluyor. Bu psikopatlara, sosyopatlara, sapıklara kabahatler kanunu üzerinden ceza verilmesi reva mıdır?

Kah tüfekle vuruyorlar kah zehirliyorlar kah arabasının arkasına bağlayıp sürüklüyorlar… Bu hayvanların sizden çektiği nedir ey insan evlatları?

Kara meleğin masum gözleri - Resim : 3

Daha birkaç gün önce Seferihisar’da zeytinlikleri yediği için 22 keçi öldürüldü. E.T. zeytinliklerine giren çoğu hamile keçiye av tüfeğiyle ateş açtı. Jandarmaya ifadesini verdikten sonra da serbest bırakıldı. Böyle mi olmalı? Kafası atınca 22 keçinin canına kıyan, yarın başka insanların canına kıymaz mı? Yanlış anlaşılmak istemem. Hayvanlara eziyet edenlerin insanlara da eziyet etme potansiyeli yüzünden cezalandırılmasını istemiyorum. Hayvanlara eziyet etmesi fazlasıyla ceza almasına yeterli.

Kara meleğin masum gözleri - Resim : 4

Adalara götürülmek için kamyonlarda sıkış tıkış taşınan atların bir deri bir kemik halleri içinizi sızlatmıyorsa insan değilsiniz.

Mahatma Gandi boşuna, “Bir toplumun medeniyet seviyesini ve ahlâki gelişmişliğini anlamak için, Hayvanlarına nasıl muamele ettiğine bakmak yeterlidir” dememiş.

#HayvanaŞiddetSuçtur

Diğer Yazıları