Kara mantar salgınında ürküten gelişme: Vaka sayısı 28 bini aştı

Koronavirüs salgını bitmeden yeni bir salgın olan kara mantarla boğuşan Hindistan’dan korkutan haberler geliyor. Sağlık Bakanlığı, ülkedeki kara mantar (mukormikoz) salgınının 28 binden fazla kişiye bulaştığını açıkladı.

Koronavirüs salgınında her gün binlerce insanın yaşamını kaybettiği Hindistan'da son dönemde ortaya çıkan Kara Mantar (mukormikoz) salgınında vaka sayılar artıyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı son açıklamasında, kara mantar vaka sayısının 28 bin 252'ye yükseldiğini bildirdi. Vakaların yüzde 86'sı yani 24 bin 370'i daha önce Covid-19’a yakalanmış kişiler. Yüzde 62,3'ü yani 17 bin 601'i ise diyabet hastası olanlar.

27 KARA MANTAR VAKASI FENALAŞTI

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde yer alan Bundelkhand Tıp Fakültesi'nde (BMC) cumartesi günü 42 kara mantar hastasına Amfoterisin B enjeksiyonu yapılmasının ardından durumu kötüleşen 27 hasta tedavi altına alındı.

Hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, enjeksiyon yapılır yapılmaz durumu kötüleşen 27 hastada, ateş ve kusma gibi birçok şikayetin başladığı belirtildi. Olayın ardından hastane yönetiminin enjeksiyonu hemen durdurduğu, hastaların tedavi altına alındığı bildirildi. Yönetim, hastalara sadece devlet tarafından gönderilen Amfoterisin B enjeksiyonları yapıldığını ifade etti.


KARA MANTAR (MUKORMİKOZ) NEDİR?

Bir enfeksiyon hastalığı olan mukormikoz, çok nadir görülüyor. Hastalık genellikle toprak, bitki, gübre veya çürüyen meyve ve sebzelerde bulunan mukor küfüyle temas sonucu ortaya çıkıyor. Sinüs, beyin ve akciğerleri etkileyen kara mantar, diyabet hastalarında veya kanser ve AIDS hastaları gibi bağışıklık sistemi ciddi şekilde zayıflamış kişilerde hayati tehlikeye yol açabiliyor.

İHA

Kara mantar salgınında ürküten gelişme: Vaka sayısı 28 bini aştı ile ilgili etiketler salgın Hindistan kara mantar mukormikoz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.