Kara kışa saatler kaldı

Türkiye saatler sonra son zamanların en yoğun yağışının olduğu bir gün yaşayacak. Öyleki Türkiye'nin 81 kenti de yağıştan nasibini alacak. Sadece yağmur değil, kar ve fırtına da olacak. İşte Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Türkiye'ye kara kışın geri döneceği 24 saatte bölge bölge yaşanacak hava olayları..

Türkiye son yıllarda böyle bir hava durumu haritası ile hiç karşılaşmadı.

Çünkü 11 Mart Perşembe günü batıdan doğuya, kuzeyden güneye yurdun her köşesinde kar ya da yağmur yağan bir gün yaşanacak. 

Aslında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı harita başka söze gerek bırakmıyor ancak biz yine de bu yağışların analizini yapmaya çalışalım. 

Perşembe günü hava sıcaklığı kuzeybatıdan başlayarak düşecek. Bununla birlikte günün ilk saatlerinden itibaren Marmara bölgesinden başlayarak yurdun kuzey sahil şeridi komple sağanak yağışların etkisine girecek. Yağışlar ilerleyen saatlerde yurdum tümünü etkisi altına alacak. 

Buna göre yağışlar Marmara'nın tamamı sağanak ve kuvvetli sağanak şeklinde olacak. Karadeniz'in sahil kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar sürecek. Ege'nin Güneyi, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da gökgürültülü sağanak yağışlar hakim olacak. 

Kütahya, Eskişehir, Karabük, Yozgat, Sivas, Gümüşhane ve Van'da karla karışık yağmur, Bolu, Bayburt, Erzincan, Ardahan ve Kars'ta kar yağışı, Erzurum, Ağrı, Hakkari, Bitlis ile Muş'ta ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 

Rüzgarlar ise Marmara'nın güneyi, Ege'nin sahil kesimleri ile Antalya civarlarında kuzeydoğu istikametinden kuvvetli, İskenderun Körfezi ile çevre illerde batı yönlü ile Hakkari ve çevresinde ise güneybatı istikametinde çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde olacak. 

Kara kışa saatler kaldı

 

Kara kışa saatler kaldı ile ilgili etiketler Meteoroloji Yağmur Fırtına kar yağışı sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.