Kara harekâtı öncesi Suriye'de kritik gelişme!

TSK kara harekâtına yönelik hazırlıklarını devam ettirirken Suriye'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK/PYD/YPG, ABD ile işbirliğini bitirdiğini açıkladı.

Suriye'de DEAŞ'la mücadele kisvesi altında ABD ile kirli ortaklık yapan YPG’den İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklama geldi. Ajansın "son dakika" ibaresiyle aktardığı açıklamalarda, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların ardından ABD önderliğindeki koalisyon ile ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldığı belirtildi.

TERÖRİST ELEBAŞI, BIDEN'DAN YARDIM TALEP ETMİŞTİ

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada DEAŞ ile mücadelede iş birliğinin bitmediğini duyurmuştu. Sadece birkaç gün önce Suriye Demokratik Güçleri'nin terörist elebaşı Mazlum Abdi konuşmuş ve Washington'ın Ankara'ya daha sert mesaj göndermesini istemişti. Abdi, "Biz halen gerginiz. Türkiye'yi durdurmak için daha güçlü ve daha sağlam açıklamalar yapılması gerek" diyerek ABD Başkanı Biden'dan adeta yardım istemişti.

Kara harekâtı öncesi Suriye'de kritik gelişme! ile ilgili etiketler YPG
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.