Kara harekâtı öncesi sıcak gelişme! Rusya'dan YPG’ye yeni teklif

Türkiye'nin kara harekatı öncesi YPG’li teröristle bir araya gelen Rus kuvvetlerinin komutanı General Aleksander Çayko,  YPG/SDG'nin sözde Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin'le görüştü. General Çayko, YPG/SDG'ye Moskova'nın teklifini iletti.

Sınırlarımızı güvence altına almak için teröristlere göz açtırmayan Türkiye YPG/PKK’lı teröristlere yönelik kara harekâtı yapmaya hazırlanıyor. Harekat öncesi YPG’li teröristleri uyarmaya giden Rus General Aleksander Çayko terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) ile görüştü.

Lübnan merkezli Al Mayadeen'in haberine göre; Haseke'yi ziyaret eden General Çayko, bölgede terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/SDG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin'le görüşmede Moskova'nın teklifini iletti.

REJİME DEVREDİN ÖNERİSİ

Al Mayadeen'in kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, PKK/YPG'nın sınırda 30 km geri çekilmesi ve o bölgelere Suriye askerlerinin yerleşmesini teklif etti.

RUSYA'NIN ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Merkezi Londra'da bulunan Eş-Şarku'l-Avsat gazetesinin edindiği bilgiye göre ise, Rusya'nın "Türkiye ile Suriye sınır bölgelerini rejim güçlerine teslim etme" ve "Türkiye sınırından 30 km uzağa çekilme" önerisi terör örgütü YPG tarafından reddedildi.

 

Kara harekâtı öncesi sıcak gelişme! Rusya'dan YPG’ye yeni teklif ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.