Kabine bugün toplanıyor! Kara harekatı, EYT düzenlemesi, sözleşmelilere kadro…

Yoğun bir gündem süreci başlarken kabine bugün Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündem maddeleri ise kara harekâtı, EYT düzenlemesi ve sözleşmelilere kadro olacak.

Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Gündemdeki en önemli madde terörle mücadele olurken kara harekâta ilişkin yol haritası değerlendirilecek.

ÇALIŞMA HAYATINA YÖNELİK DÜZENLEMELER

EYT için geri sayım devam ederken sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu toplantıda konuşulacak konular arasında...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir süre önce kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin kabine toplantısında ele alınacağını duyurdu. Bu kapsamda düzenlemenin son hali görüşülecek.

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesi için çalışma tamamlandı. Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 4B'li personelin 4A'lı olarak kadroya geçmeleriyle ilgili taslak bugün Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Söz konusu taslak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından bugün açıklanması bekleniyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Kabine Toplantısı'nda öne çıkan bir diğer başlık ise başörtüsüne anayasal güvence hakkı olacak. Referandum seçeneğine ilişkin istişareler yapılacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Erdoğan, “Önce faizi tek haneye indirdik, enflasyon da inecek" açıklaması yapmıştı. Bu kapsamda atılacak adımlar da toplantının gündeminde.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

 

 

Kabine bugün toplanıyor! Kara harekatı, EYT düzenlemesi, sözleşmelilere kadro… ile ilgili etiketler Kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.