Kara harekatı başlıyor mu?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, MİT ile Emniyet’in terör örgütü DHKP/C’nin Türkiye sorumlusu Gülten Matur’u Istanbul’da yakaladığı ortak operasyonun detayları, Kabine’de EYT, sözleşmeli personel ve taşeron işçilerle alınacak kritik kararlar, Ali Babacan’ın erken seçim iddiaları, Pençe - Kılıç hava harekatı sonrası kara harekatının detaylarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ve Suriye açıklamasını, sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalını,  Göztepe - Altay maçında yaşanan korkunç olayı masaya yatırdı.

‘’SERİ OPERASYONLARA DİKKAT’'

Metehan Demir, Uzun süre takip, tespit sürecinden sonra en doğru zamanda düğmeye basıldı. Bundan sonra seri operasyonlar gelmesi muhtemel.

‘’EYT’LİLERİN SORUNLARI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK’’

EYT'lilerin sorunları büyük ölçüde çözülecek. Yaşla ilgili belirsizlik ise hala sürüyor. Sözleşmeli personelin bir bölümünün bu durumdan faydalanabileceğini düşünüyorum.

‘’TÜRKİYE’İN KARA HAREKATINI BAŞLATMASI KAÇINILMAZ’’

Türkiye ile ABD ve Rusya arasında yapılan mutabakatın maddelerine dikkat. Bölgede 30 kilometre geri çekilmesi yönünde bir taahhüt var. ABD'nin bu işlerin yapılmasında Türkiye'ye yardım edeceği söyleniyor. Türkiye, ABD ve Rusya'ya en kısa sürede bu harekatı yapacağı yönünde bir hafta içinde iki kez kritik uyarılarda bulundu. Türkiye'nin kara harekatını başlatması kaçınılmaz.

‘’KARA HAREKATLARINDAKİ ‘PENÇE’ KODUNU IRAK VE SURİYE ALANINDA DEĞERLENDİRMELİYİZ’’

Ayn El Arap bölgesi öncelikle geniş kapsamlı kara harekatını beraber getirebilir. Aynı anda Münbiç ve Tel Rıfat için beraberinde iki ayrı harekat da olabilir. Kara harekatlarındaki Pençe kodunu Irak ve Suriye alanında değerlendirmek lazım. Bunlar birbirini tamamlayıcı harekatlardır.

‘’TÜRKİYE’NİN SURİYE İLE İŞ BİRLİĞİ ORANI RUSYA’NIN BU ALANDA GÖSTERECEĞİ İYİ NİYETE BAĞLIDIR’’

Bunlar Sisi ile hazırlık görüşmeleridir, altyapıyı oluşturacak görüşmelerdir. Mısır ile Suriye ayrı analiz edilmeli. Mısır ile görüşmeler başlayacaktır ama diğer ülkeler kadar kolay ve sıkıntısız bir süreç olmayacaktır. Türkiye'nin Suriye ile iş birliği oranı Rusya'nın bu alanda göstereceği iyi niyete bağlıdır.’’ ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kara harekatı başlıyor mu? ile ilgili etiketler YPG Rusya ABD Pençe Kılıç Hava Harekatı Metehan Demir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.