Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi

Türkiye yeni haftaya güneşli bir havada girdi. Ancak bu kar yağışının sona erdiği anlamına gelmiyor. Meteoroloji'den gelen son uyarı da bunu ortaya koydu. Başta büyük kentler olmak üzere önümüzdeki günlerin hava durumuna ilişkin tahminlerini açıklayan Meteoroloji'ye göre bazı kentlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. İşte, Meteoroloji'nin son tahminlerine göre kar yağacak iller...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre kar yüklü bulutlar henüz Türkiye'den ayrılmadı.

Meteorolojiden bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı gelirken bazı illerimiz için de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık beklentisi öne çıkıyor.

İşte Meteoroloji'den gelen son dakika bilgisi:

DOĞU KARADENİZ'DE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyı kesiminin yağmurlu, iç kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

BİRÇOK İLDE SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKIYOR

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması beklenmektedir. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İşte Meteoroloji haritalarına göre 5 günlük hava tahminleri:

23 Şubat Salı günü Türkiye'nin büyük bir bölümü parçalı bulutlu ve güneşli bir gün geçirecek. Marmara'nın güney doğusu, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun bir bölümünde puslu bir hava beklentisi bulunuyor. Artvin ve Rize dolaylarında ise kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi

24 Şubat Çarşamba günü İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da yağmur beklenirken Marmara'nın büyük bir bölümü ise puslu ve bulutlu bir gün geçirecek. Sinop'tan Ardahan'a kadar olan olan Karadeniz Bölgesinin büyük bölümünde yağışlar hakim olacak. Yağışlar Tokat, Rize'de karla karışık yağmur, Artvin ve Ardahan'da kar olarak gözlenecek.Türkiye'nin büyük kısmı ise güneşli ve parçalı bulutlu bir gün yaşayacak. 

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi - Resim : 2

25 Şubat Perşembe günü Marmara'nın büyük kısmı bulutlu bir gün yaşayacak. Rize, Trabzon ve Ordu'da sağanak yağış ve karla karışık yağmur beklentisi ağır basıyor. Bu iller dışında Karadeniz'e kıyısı olan kentlerde bulutlu bir hava hakim olacak. Diğer bölgeler ise güneşli ve parçalı bulutlu bir gün geçirecek. 

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi - Resim : 3

26 Şubat Cuma günü ise birkaç kent hariç ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava hakimiyet gösterecek. 

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi - Resim : 4

27 Şubat Cumartesi günü Trakya Bölgesi'nde sağanak yağış beklentisi var. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak yağış beklenirken, İstanbul ve Çanakkale de ise bulutlu bir hava hakim olacak. Bu iki ilde yağış geçişleri olma olasılığı da bulunuyor. Bunun dışında kalan tüm bölgeler ise parçalı bulutlu bir gün yaşayacak. 

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi - Resim : 5

Kar yüklü bulutlar Türkiye'yi terketmedi ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul Karadeniz Rize Artvin kar yağışı sağanak güneş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.