Kar yemek sağlıklı mı? En lezzetli kar nerede?

Kar yemek sağlıklı mı sorusu merak ediliyor. Tüm Türkiye'de devam eden kar yağışları birçok vatandaşa çocukluk anılarını hatırlatıyor. Özellikla Anadolu'da yağan karın yendiğine herkes şahit olmuştur. Ancak şehirlere düşen karın yenip yenmeyeceğini uzmanlar cevapladı.

Kar yenir mi, yenmez mi? İlk yağan kar neden yenmez gibi sorular, şu sıralar ülkemizde yoğun olarak devam eden kar yağışları sonrası vatandaşların merak konusu oldu. İşte detaylar..

İLK YAĞAN KAR NEDEN YENMEZ?

Her yerin karla örtüldüğü günlerde kartopu oynamak, kardan adam yapmak ve kar yemek kış eğlencesinin ayrılmaz parçaları. Peki kar yemek sağlıklı mı, bilim adamları bu konuda ne diyor?

ŞEHİRLERDEKİ KAR TEMİZ DEĞİL

Kısa cevap: Hayır, kar yememelisiniz, özellikle de şehirde yaşıyorsanız. McGill Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının geçtiğimiz günlerde yayınladığı araştırmaya göre karın bembeyaz gözükmesi sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Kar şehirlerde havada dolaşan kirleticileri üzerinde topluyor; özellikle de arabaların egzozlarından çıkan zararlı maddeleri.

"UZMAN OLARAK ÇOCUKLARIMIN ŞEHİRDE KAR YEMESİNE İZİN VERMEM"

Araştırmanın başındaki, McGill'de kimya ve atmosfer bilimleri uzmanı Dr. Parisa Ariya, Huffington Post'a yaptığı açıklamada, "Kar kristalleri birçok gazı ve kirleticiyi tutabilecek farklı yüzeyleri olan buz zerrecikleridir. Atmosfer kimyası uzmanı bir anne olarak çocuklarımın şehirde kar yemelerine kesinlikle izin vermem." dedi.

KIRSAL ALANLARDAKİ KAR KİRLENMEMİŞ OLUYOR

Kırsal alanda kar yemek ise daha güvenli. Şehirdeki kara güvenilmese de taşrada ve kırsal alanlarda kar pek tehlikeli değil. Ama bu da karın nasıl biriktiğine göre değişiyor. Saskatchewan Üniversitesi'nden John Pomeroy, NPR'a verdiği mülakatta taşrada da olsa karı birkaç saat yağdıktan sonra yemenin çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü yağan kar havayı temizliyor. Pomeroy "Çocuklarımın bahçemden taze yağmış kar yemelerine tabiki izin veriyorum." diyor.

Taşrada ne kadar kimyasal gübre ve böcek ilacı kullanıldığı önemli. Bunların kara karışması tehlikesi var. Ayrıca çok rüzgarlı havalarda toprakla kar da birbirine karışabiliyor.

EN LEZEETLİ KAR KUZEY KUTBUNDA

Sonuç olarak karın sağlıklı olup olmadığı etkileyen birçok faktör var, çünkü çevreden çok etkilenebiliyor. Şehirden ne kadar uzakta olursanız kar yemenizin o kadar güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Ne kadar çok kar yağdıysa o kadar iyi. Bu yüzden kuzey kutbundaki kar kadar lezzetlisi yok diye biliniyor.Kaynak: mashable.com

Kar yemek sağlıklı mı? En lezzetli kar nerede? ile ilgili etiketler sağlık kar yenir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.