Kar yağışı yurdu etkisi altına alacak!

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümü haftaya sağanak yağışla başlayacak. Soğuk havanın etkili olacağı yeni haftada, ülkenin pek çok noktasında çarşamba gününden itibaren kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamaya göre, pazartesi günü kuzey kesimlerde 4 ila 10 derece artacak olan hava sıcaklığının, salı gününden itibaren tüm yurtta 6 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor. Pazartesi günü yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığında düşüş görülecek.

KAR GELİYOR

Yurdun batı ve kuzey kesiminde yoğun sağanak yağış bekleniyor. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir Antalya'da yoğun sağanak yağış olacak.

Erzurum, Kars, Hakkari ve Ağrı'da karla karışık yağmur Ardahan'da ise kar yağışı etkili olacak.Çarşamba günü ise yurdun neredeyse tamamı kar yağışının etkisine girecek. İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

YAĞIŞIN CİNSİ DEĞİŞECEK

Perşembe günü de soğuk hava etkisini göstermeye devam edecek. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı, Prof.Dr. Orhan Şen, çarşamba ve perşembe günü için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Salı günü ani soğuma var 8- 12C. Bu da yağışın cinsini değiştirecek. Gece yarısından itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklini alacak. Çarşamba 4-5 C daha soğuyacak. Çarşamba ve perşembe kar nerelerde: Güneydoğu, Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyıları hariç. Trakya, İç Anadolu, Doğu Anadolu, İç Ege ve toroslar kar. Batı Karadeniz ve Marmara KKY ve yüksekler kar yağışlı. Hava soğuk.

Cuma günü ise karla karışık yağmurlu hava İstanbul'u terk ediyor. Trakya bölgesi ve yurdun batısında bulutlu ve güneşli hava etkili olacak.

Kar yağışı yurdu etkisi altına alacak! ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.