Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum

Kar yağışı ve soğuk hava Başta doğu bölgeleri ve Marmara olmak üzere etkisini sürdürüyor. Yağışın etkili olduğu bölgelerde bazı yollar ulaşıma kapanırken Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler trafiğin sağlıklı ilerlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. İşte yollardaki son durum…

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası bazı bölgelerde yollar kapanırken, ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle aralarında Kayseri-Malatya kara yolunun da bulunduğu bazı bölgelerde yolların ulaşıma kapatıldığını duyurdu.

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum

Karayolları Genel Müdürlüğü, bugün saat 10.00 itibariyle kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatılan yolların listesini yayımladı. Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun TIR trafiğine kapalı olduğu, otoyolun Bahçe-Nurdağı-Gaziantep arasının ise araç trafiğine tamamen kapatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 2

"Konya Seydişehir-Antalya Akseki Yolu (Alacabel Mevkii) ulaşıma kapatılmıştır. Konya'yı Ankara, Beyşehir, Seydişehir, Ladik, Obruk ve Karapınar'a bağlayan yollar ulaşıma kapatılmıştır.  Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapatılmıştır. Pınarbaşı-Gürün Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Sivas-Erzincan Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kangal-Divriği-Arapgir yolu ulaşıma kapatılmıştır. Zara-Refahiye yolu ulaşıma kapatılmıştır.  Kahramanmaraş-Göksun yolu TIR trafiğine kapatılmıştır. Taşkent-Sarıveliler yolu ulaşıma kapatılmıştır. Akşehir-Isparta yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatılmıştır. Bursa-Bilecik yolu TIR trafiğine kapatılmıştır. Akçakoca-Düzce yolu Kabalak Mevkii TIR trafiğine kapatılmıştır."

KOCAELİ’DE ULAŞIM YAVAŞLADI

Kocaeli’de etkisi artıran kar yağışı, D-100 kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi kısalırken, ekipler sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 3

​Kentte sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Kentin büyük bölümü karla kaplanırken, D-100 karayolunda görüş mesafesinin düşmesi ile ulaşım yavaşladı. Sürücüler zor anlar yaşarken, karayolları ve belediye ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kentin birçok noktasında da buzlanan ve karla kaplanan yollarda kazalar meydana geldi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 4

BARTIN’DA 219 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

 Bartın’da yoğun kar yağışı nedeniyle 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, 86 köye ise elektrik verilemiyor.    

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 5
Kentte 2 gün önce başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, bazı yüksek kesimlerde de 2 metreye ulaştı. Belediyeler, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle Bartın genelinde 219 köy yolu, ulaşıma kapandı.

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 6

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarına devam ediyor. Bartın'ın Ulus ilçesi ile Kastamonu Pınarbaşı yolu bin 30 rakımlı Soğucaksu geçidinde kar kalınlığı ise 2 metreye ulaştı. Yolda kalan araçlar zincirle ilerlerken, karayolları ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. İl genelinde 86 köye ise elektrik verilemiyor. Elektrik dağıtım şirketi ekipleri, 59 kişilik ekip ile çalışma başlattı.

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 7

"40 YILDIR BÖYLE KAR GÖRMEDİK"

​Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyünde Ahmet Sefer "10 gündür köyümüze yağan kar nedeniyle kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti. Artık evimizden çıkamayacak hale geldik. Özel İdare'ye bağlı dozer, iki günde bir yollarımızı açıyor ama yağan kar nedeniyle yeniden kapanıyor. Böyle bir kar yağışını, en son 40 yıl önce görmüştüm. Çok kar yağdı" diye konuştu. 

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum - Resim : 8

Kar yağışı Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor: İşte yollardaki son durum ile ilgili etiketler Bartın Kocaeli kar yağışı yol kapalı karayolları genel müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.