Kar yağışı bitti zanneden yanılır

Türkiye'nin büyük bölümü yoğun kar yağışının etkisinde. Yaşamı olumsuz etkileyen yağış İstanbul dahil birçok yerde etkisini sürdürüyor. Vatandaşlar kar yağışının ne zaman duracağını merak ederken Meteoroloji ise kısa ve uzun vadeli uyarılarına devam ediyor. İşte, aralarında İstanbul'un da olduğu "Kar yağışı bitti zanneden yanılır" dedirten yeni uyarılar...

İstanbul'da etkili olan kuvvetli kar yağışı ve fırtına bir süre daha bölgede olacak ve özellikle İstanbul kara teslim olmaya devam edecek.

Yıllardır kendisine hasret bırakan kar yağışı, İstanbul genelinde ve bölgede etkisini sürdürürken Meteoroloji'den son dakika uyarıları geldi.

BİTTİĞİNİ DÜŞÜNMEYİN

Meteoroloji'den 5 günlük hava durumu tahminleri kar yağışının bitişini bekleyenleri üzecek cinsten. Önümüzdeki beş güne ilişkin hava durumu tahmin haritasını yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi sorusuna da yanıt vermiş oldu.

Kar yağışı bitti zanneden yanılır

PERŞEMBE VE CUMA DA YAĞACAK

5 günlük hava raporuna göre, İstanbul'da kar yağışının bir süre daha devam edeceği belirtiliyor. Perşembe ve cuma günü kent genelinde sulu kar yağışı beklendiği belirtilen Meteoroloji'nin hava durumu raporunda, cumartesi günü için İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

Kar yağışı bitti zanneden yanılır - Resim : 2

 

KAR YAĞIŞI VE FIRTINA BİRLİKTE ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji, İstanbul'da kar yağışının yanı sıra kuvvetli fırtına beklendiğini de son dakika olarak kamuoyuna bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor" ifadesi kullanıldı.

Meteoroloji uyarısının devamı ise şöyle: 

"Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Gece saatlerinde başlayacak olan fırtınanın Çarşamba günü akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Öte yandan Marmara Denizi'nde etkili olan kar yağışı ve fırtına dolayısı ile birçok deniz seferi iptal edilmişti."

Kar yağışı bitti zanneden yanılır - Resim : 3

MARMARA BÖLGESİ İÇİN DON UYARISI

Marmara Bölgesi için son dakika soğuk ve yağışlı hava nedeniyle buzlanma ve don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi halen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunuyor.

İstanbul başta olmak üzere bölgede, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

Bu nedenle buzlanma ve don hadiselerinin neden olabileceği olumsuzluklara (zirai faaliyetler, ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Kar yağışı bitti zanneden yanılır ile ilgili etiketler Meteoroloji İstanbul Marmara kar yağışı soğuk hava
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.