Kar ve yağmur günlerce sürecek

Türkiye hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Cuma ve cumartesi günleri ülke genelinde parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hakim olacak. Pazar gününden itibaren ise yurdun birçok bölgesinde yağışlı bir hava hakim olacak. Yağışlar bazı bölgelerde kar yağışına dönüşecek. Yağışlı hava uzun vadeli tahminlere göre, 4 Mart'a kadar devam edecek.

Türkiye yeni bir yağışlı havanın arefesinde. 

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre 26 Şubat 2021 Cuma günü Türkiyenin kuzey doğusu hariç bütün bölgeler parçalı bulutlu ya da güneşli bir gün geçirecek.Doğu Karadeniz ile Ardahan, Kars, Iğdır ve Van'da ise bulutlu bir hava hakim olacak. Gün içi sıcaklıklar Akdeniz bölgesinde yer yer 22 dereceleri görecek olan hava sıcaklıkları iç bölgelerde 11 dereceler civarında Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de ise yer yer 15 dereceler civarında olacak.  Kar ve yağmur günlerce sürecek

27 Şubat Cumartesi günü ise ülke genelinde yazdan kalma bir gün yaşanacak. Ülkenin kuzeyi parçalı bulutlu, orta ve güney bölgeler ise az bulutlu ve güneşli bir gün geçirirken hava sıcaklıkları da güneyde en yüksek 21, kuzeyde ise 18 dereceleri bulacak. İstanbul'da 11, Ankara'da 15, İzmir'de 19, Antalya 21, Aydın 21 derece gün içi sıcaklıklar görülecek. 

Kar ve yağmur günlerce sürecek - Resim : 2

Şubat ayının son gününde ise kuzeyden başlayarak Türkiye yağışlı bir havanın etkisi altına giriyor. 28 Şubat Pazar günü başta İstanbul olmak üzere Marmara'nın büyük kısmında sağanak yağmur etkili olacak. Tüm Karadeniz sahil şeridi de sağanak yağışın etkisinde olacak. Bolu, Karabük, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Bayburt ve Gümüşhane'de ise kar yağışı bekleniyor. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da parçalı bulutlu bir gün yaşanırken, Doğu Anadolu'nun büyük kısmı ise bulutlu bir gün geçirecek. Hava sıcaklığı yağış alan bölgelerde düşerken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Kar ve yağmur günlerce sürecek - Resim : 3

1Mart Pazartesi günü İstanbul ve Marmara Bölgesinin büyük bölümünde sağanak yağışlar devam edecek. Karadeniz Bölgesi'de sağanak yağışların etkisinde olacak. Kastamonu'da karla karışık yağmur beklenirken Doğu Anadolu'nun önemli bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. SAntalya, Mersin, Adana ise sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Ege bölgesinde parçalı bulutlu, İç Anadolu ile Güney Doğu Anadolu'nun büyük bölümendi bulutlu bir hava hakim olacak. 

Kar ve yağmur günlerce sürecek - Resim : 4

2 Mart Salı günü Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde sağanak yağış hakim olurken Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri bulutlu ve kapalı bir hava yaşayacak. Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis, Muş ile Konya, Kırşehir, Burdur ve Isparta'da kar yağışı beklenirken, Akdeniz bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak yağış hakim olacak. 

Kar ve yağmur günlerce sürecek - Resim : 5

Uzun vadeli tahminlere göre 3 Mart'ta Kırşehir ve Konya'da kar yağışı, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'da sağanak yağış hakim olacak. Ülkenin genelinde ise parçalı bulutlu bir hava görülecek. 

4 Mart'ta ise yağışlar Güneydoğu Anadolu'ya kayacak. Bölge genelinde etkili olacak yağışlar Hakkari, Van ve Muş'ta ise kar yağışına dönüşecek. Türkiye'nin bu bölgeler dışında ise parçalı bulutlu ve güneşli bir gün geçireceği öngörülüyor. 

Kar ve yağmur günlerce sürecek - Resim : 6

Kar ve yağmur günlerce sürecek ile ilgili etiketler Meteoroloji kar Sağanak Yağış Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.