Kar ve sağanak yağış başladı

SuperHaber olarak günlerdir Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haritaları eşliğinde günlerce sürecek yağışlı havanın Türkiye'ye geldiğini belirtmiştik. Haritalarda günler içerisinde gözlemlere bağlı olarak değişiklikler olsa da dün ülkenin kuzey bölgelerinde başlayan yağışlı hava bugün de devam ediyor. Tüm kuzey bölgeleri ile Doğu Anadolu'daki soğuk ve yağışlı hava gelecek hafta sonuna kadar bir gün ara vererek devam edecek. İşte önümüzdeki bir haftanın hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün pazartesi gününe ilişkin tahminlere göre, bugün Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Edirne hariç olmak üzere Marmara, Karadeniz'in tamamı, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Nevşehir, Niğde ve Hatay civarında yağış bekleniyor. Yağışlar genel olarak sağanak yağmur şeklinde olacak. 

Güney Marmara'nın yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Niğde ve Nevşehir çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Kar ve sağanak yağış başladı

Sabah ve gece saatlerinde olmak üzere iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sisle birlikte buzlanma ve don beklentisi var.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü biriken kesimlerde çığ tehlikesi ise devam ediyor.

Sıcaklıkların ise Türkiye'nin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege'nin güney kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

2 Mart Salı günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Bartın, Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Gireson, Burdur, Isparta, Antalya, Şırnak, Siirt ve Batmanda sağanak yağış bekleniyor. 

Hakkari, Van, Bitlis, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı, Karabükte ise karla karışık yağmur bekleniyor. Trakya, Ege'nin Aydın hariç kıyı kesimleri, Konya, Karaman civarı, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile Doğu Adalou'nun önemli bir bölümünde bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun Batısı, Akdeniz Bölgesi'nin doğusunda güneşli ve parçalı bulutlu bir gün yaşanacak. 

Kar ve sağanak yağış başladı - Resim : 2

3 MART ÇARŞAMBA

Yağışlar 3 Mart Çarşamba günü doğu bölgelere doğru kayıyor. Doğu Karadeniz'in Artvin ve Sinop hariç tüm kıyı kentlerinde sağanak yağış var. Artvin'de ise kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen diğer iller Hakkari, Van, Bitlis ve Muş. Iğdır ile Bingöl'de ise karla karışık yağmur beklentisi bulunuyor. Sabah ve gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak'ta puslu hava görülecek. Karadeniz'in batı bölgeleri ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve çevre illerde bulutlu bir hava hakim olacak. 

Kar ve sağanak yağış başladı - Resim : 3

4 MART PERŞEMBE

Perşembe günü Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bulutlu, Hakkar ve çevreleri kar yağışlı, Şırnak sağanak yağışlı bir gün geçirirken, Kırklareli, İstanbul'un doğusu, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar'da sabah ve akşam saatlerinde pushlu bir hava hakim olacak. Bu kent bölgelerin dışında ise Kuzey'den güneye, Ege'den İç Anadolu'ya ve Güneydoğu Anadolu'ya kadar geniş bir bölgede ise parçalı bulutlu ve güneşli bir gün yaşanacak. 

Kar ve sağanak yağış başladı - Resim : 4

5 MART CUMA

Haftanın son iş gününde Batı Karadeniz güneşli, Marmara ve Ege Bölgeleri bulutlu, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz parçalı bulutlu, diğer bölgeler ise az bulutlu bir gün geçirecek. Mevcut tahminlere göre 5 Mart Cuma günü yağış beklentisi yok. 

Kar ve sağanak yağış başladı - Resim : 5

6-7 MART

Uzun vadeli tahminlere göre gelecek hafta sonu ise batı bölgelerden başlayarak sağanak yağış ve kar beklentisi bulunuyor. 

Buna göre 6 Mart Cumartesi günü Marmara'nın batısı ve güneyi ile Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ve Antalya'nın Ege'ye komşu bölgelerinde sağanak yağış beklentisi var. 

Batı Karadeniz ile İç Ege'de pus ve sis diğer bölgelerde ise parçalı bulutlu ya da az bulutlu bir gün yaşanacak. 

7 Mart Pazar günü ise yağışlar geniş bir alana yayılıyor. Buna göre, Marmara'nın tamamı, Ege Bölgesinin kıyı kesimleri ve Uşak civarlarında sağanak yağış hakim olacak. Kütahya, Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatısı, Bolu, Sakarya, Karabük, Çankırı, Çorumda kar ve karla karışık yağmur, Batı Karadeniz kıyılarında ise sağanak yağış bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da az bulutlu bir gün beklenirken kalan tüm bölgelerde bulutlu bir hava öngörülüyor. 

Kar ve sağanak yağış başladı - Resim : 6

 

Kar ve sağanak yağış başladı ile ilgili etiketler kar Yağış İstanbul Ege Marmara Karadeniz sağanak yağmur sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.