Kar İstanbul'da yüzünü gösterdi

İstanbul'da havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı uzun zamandır hasret kalınan kar yağışı bugün başladı. Sabahın erken saatlerinde işlerine gitmek için evden çıkanlar beyaz sürprizle karşılaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının bugün daha yoğun olacağını belirtirken, yüksekliğin 20 santime kadar çıkabileceğini açıkladı. Meteoroloji'den birçok ile daha uyarı yapıldı. İşte 15 Ocak hava durumuna dair detaylar...

Bu yıl sonbahar ve kış aylarında mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları birkaç gündür düşüşe geçti. Özellikle yaşanan kuraklık nedeniyle merakla beklenen kar yağışı pek çok ilde etkisini gösterdi.

İstanbul'da ise bir yıldan uzun süredir hasret kalınan yar yağışı Anadolu yakasında etkisini gösterdi. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar lapa lapa yağan kar ile birlikte Çamlıca tepesi beyaza bürüdü. İstanbul'un eşsiz manzaraya sahip tepesinde muhteşem görüntüler oluştu.

Kar İstanbul'da yüzünü gösterdi

13 İLDE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Öte yandan kar yağışının İstanbul ile birlikte pek çok ilde daha etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika güncellediği hava raporlarına göre Türkiye genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. 13 kentte ise kar yağışı yoğun bir şekilde etkisini gösterecek.

 Yapılan son tahminlere göre Kırklareli ve Edirne illeri dışında Türkiye genelinde hava aralıklı yağışlı geçecek.

O KENTLERDE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ

Erzurum, Bingöl, Muş, Balıkesir, Gümüşhane, Erzincan, Bursa, Tunceli, Ardahan, Hakkari ve Muş çevrelerinde ise sağanak yağışın yoğunlaşması bekleniyor.

Yağışlar Artvin, Trabzon, Rize ve Giresun çevresinde kuvvetli olacak.

Kar İstanbul'da yüzünü gösterdi - Resim : 2

Yurt genelinde birkaç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı kentlerde ulaşımda aksamalar meydana gelmişti. Uzmanlar, bu kentlerde yaşayanları buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

KIYI BÖLGELERDE RÜZGAR ŞİDDETLİ OLACAK

Rüzgarın ise kıyı bölgelerde şiddetli olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA KARŞI 'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Yer yer fırtına şeklinde olabilecek rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Kar İstanbul'da yüzünü gösterdi - Resim : 3

'İSTANBUL'A 10-20 SANTİM KAR'

Marmara Bölgesi'nin güneyinde bu gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının, öğle saatlerine kadar Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 4 İL İÇİN 'ÇIĞ' UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'daki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için de çığ uyarısı yapıldı.

Kar İstanbul'da yüzünü gösterdi ile ilgili etiketler hava durumu İstanbul Meteoroloji kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.