Kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi...

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yurdun büyük bölümü yağış altında. Meteorolojinin son tahminlerine göre sağanak yağış hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek. Yağışlı hava ile birlikte tüm yurtta hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren düşmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak iç ve doğu kesimlerde hafta ortasından itibaren yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağması bekleniyor.

Yağışların gelecek hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Yüksek basınç ve sıcak hava nedeniyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte hafta başında batı bölgelerden başlayarak azalması ve Türkiye genelinde mevsim normalleri seviyesine ineceği öngörülüyor.

Kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi...

ANKARA'DA HAVA DURUMU

Ankara'da pazar akşam saatlerinden itibaren başlayan yağışların aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde çarşamba akşamına kadar devam edeceği, rüzgarın da pazartesi güneybatı yönünden fırtına şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da pazar günü akşam saatlerinden sonra başlayan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği, rüzgarın güneybatı yönlerden cumartesi günü kuvvetli, pazar günü de fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İZMİR'DE HAVA DURUMU

İzmir'de ise cumartesi günü başlayacak yağışların pazar ve pazartesi devam edeceği ve salı akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Bu bölgedeki yağışların pazartesi günü gök gürültülü sağanak şeklinde ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor

Kuvvetli yağış ve fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı yayımlanacak meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi... - Resim : 2

SİS VE BUZLANMAYA DİKKAT!

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde yarın sis ve buzlanma bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde sağanak tahmin ediliyor. Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların İzmir'in kuzey (Bergama, Dikili, Aliağa), Balıkesir'in batı (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ve Çanakkale'nin güney (Ayvacık) ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte don ve buzlanma görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına (60-80 kilometre/saat), yer yer kuvvetli fırtına (100 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Önümüzdeki 5 gün yurt genelinde beklenen hava durumu....

Kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi... - Resim : 3

 

Kar geliyor! Meteoroloji tarih verdi... ile ilgili etiketler İstanbul Ankara İzmir Meteoroloji Sağanak Yağış kar yağışı karla karışık yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.