Kar, fırtınayla birlikte geliyor

Meteoroloji'nin günlerdir uyarılarda bulunduğu soğuk hava dalgası Türkiye'ye giriş yaptı. Hava sıcaklıkları hızla düşmeye başlarken, kar Edirne'den Marmara Bölgesi'ne giriş yaptı. Karın yanında Marmara'da fırtına da bekleniyor. İşte hava durumuna dair detaylar...

Hava sıcaklıkları yurdun kuzeybatısında hızla düşmeye başladı, düne göre 8-10 derece düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte kar da yurdu etkilemeye başlayacak. Karlı ve soğuk hava dalgasının pazar gününe kadar yurdu etkilemesi ve pazartesi günüyle birlikte Türkiye’yi terk etmesi bekleniyor.

İSTANBUL 3 GÜN KAR GÖRECEK

Kar yağışı bugün İstanbul’u da etkileyecek ancak İstanbul’da asıl kar yağışının yarın yaşanması bekleniyor. Aralıklarla süren kar cumartesi de kendini gösterecek ve pazar günü etkisini yavaş yavaş kaybedecek.

KAR EDİRNE’DEN GİRİŞ YAPTI

Edirne'nin Bulgaristan'a Kuzey sınırı olan Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri an itibariyle beyaza büründü. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine giren bölgede kar kalınlığı şimdiden 5 santimetreyi aştı. Karayolları ekipleri bölgede teyakkuz durumunda bulunurken, polis ekipleri de trafikte yaşanması muhtemel olumsuz durumlar için sürücüleri uyardı. Özellikle kar lastiği olmayan araçların bölgeye gitmemesi belirtildi.

Kar, fırtınayla birlikte geliyor

MARMARA İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji’nin uyarısına göre; Marmara denizinde rüzgârın öğlen saatlerinde kuvvetini artırarak kuzeyli yönlerden 75 kilometreye varan fırtına şeklinde esmesi beklenmekte. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmekte.

Kar, fırtınayla birlikte geliyor - Resim : 2

BİRÇOK ŞEHİR YAĞIŞ ALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş,Bitlis, Şırnak, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun batısı, zamanla İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Isparta, Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya’nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kar, fırtınayla birlikte geliyor ile ilgili etiketler İstanbul Edirne kar Fırtına Meteoroloji
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.