Kaptanlar nikah kıyabilir mi? Gemi kaptanı nikah kıyabilir mi?

Filmlerde karşılaştığımız sahnelerden biridir gemi kaptanının nikah kıyması sahnesi. Bu ritüelin gerçek olup olmadığına dair de meraklı arayışlar devam ediyor. Gemi Kaptanları nikah kıyabilir mi?

Gemi kaptanları nikah kıyabilir mi, kaptanlar nikah kıyar mı soruları gündemde. Gemilern toprak parçası sayıldığını biliyoruz. Bu durumda o toprak parçasının en yetkili ismi de haliyle kaptanlar oluyor. Bu durumda gemi kaptanı nikah kıyabilir mi?

GEMİ KAPTANI NİKAH KIYABİLİR Mİ?

Uluslararası sularda geçerli bir işlemdir. Birinci kaptan çiftin nikahını kıyar ve seyir defterine  nikahla ilgili ayrıntılı bilgileri yazar. Evlenen çifte bir sertifika verir. Sonrasında geminin yanaştığı ilk limanda bu belgelerle nüfus memurluğuna gidilerek nikah kayıtlara geçirilir ve evlilik cüzdanı alınır. Nüfus memurluğuna başvurmak için süre bir aydır.

Kaptan nikahı nasıl yapılır? - OGÜN Haber - Günün Önemli Gelişmeleri, Son  Dakika Haberler

KAPTANLAR NİKAH KIYABİLİR Mİ?

Gemi toprak parçası olarak sayıldığından kaptan da o parçanın en yetkilisidir. Bu durumda kaptan denizde nikah kıyabilir ve bunu geminin jurnaline yani kayıt defterine yazar. Sonrasında ilgili kamu kuruluşuna bu yazı ile birlikte başvurulup resmi nikah haline çevrilebilir.

 

 

Kaptanlar nikah kıyabilir mi? Gemi kaptanı nikah kıyabilir mi? ile ilgili etiketler nikah kaptanlar nikah kıyabilir mi gemi kaptanlar nikah kıyabilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.