Kapsül Kahve Nedir ve Nasıl Yapılır?

Pratik ve lezzetli kahveler hazırlamaya imkân tanıyan kapsül kahveleri daha önce duymuş muydunuz?

Latte, cappuccino ve mocha gibi farklı kahve çeşitlerini kolayca yapmanızı sağlayacak kapsül kahveler sayesinde lezzetine doyamayacağınız içeceğinizi istediğiniz an yudumlayabilirsiniz. Kapsül kahveyle ilgili aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak bilgilere göz atmaya ne dersiniz?

Kapsül Kahve Nedir?

Kapsül kahve, tek kullanımlık ve sıkıştırılmış bir kahve çeşididir. Plastik kapsülün içindeki kahve; öğütülür, ardından sıkıştırılıp ambalajlanarak kapsül hâline getirilir. Onu diğer kahve türlerinden ayıran en önemli özellik, uzun süre tazeliğini koruyabilmesi. Çekirdek ya da öğütülmüş kahveler zamanla tazeliğini yitirirken kapsül kahve uzun süre korur.

Herkesin damak tadına uygun espresso bazlı ve filtre kahve kapsülleri bulunuyor. Yoğun, yumuşak aroma ve dolgun lezzet gibi kapsül kahve çeşitleri sayesinde kendinize en uygun kahveyi hazırlayabilirsiniz. Karamel, fındık, vanilya, limon ve daha birçok farklı aromayla lezzet kazanan kapsül kahveleri tercih edebilirsiniz. Seçiminizi Kolombiya ve Brezilya gibi yöresel lezzetlerden yana da kullanabilirsiniz.

Kapsül kahveler söz konusu olduğunda bazı kahve tutkunlarının gözden kaçırdığı önemli bir detay var. Kapsül kahveler tek kullanımlık olduğu için kapsülü açtıktan sonra tekrar kapatıp kullanmaya çalışmamalısınız. Bunun yerine doldurulabilir kapsül setlerini tercih ederek çekirdeği öğütüp tekrar kapsüle koyabilirsiniz.

Kapsül Kahve Nasıl Yapılır?

Kapsül Kahve Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kapsül kahveleri hazırlamak için sık olarak başvurulan yöntem, kapsül kahve makinelerden yardım almak. Bu makineler sayesinde kahvenizi saniyeler içinde içime hazır hâle getirebilirsiniz. Kapsül kahvenizi makine kullanarak hazırlamak için öncelikle kapsül çeşidi ile makinenin uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Ardından aşağıdaki pratik adımları takip edebilirsiniz:

• Makinenin su haznesine doldurma çizgisine kadar su koyun.
• Sonrasında kahve kapsülünü makinenin kapsül kısmına yerleştirin ve makineyi çalıştırın.
• Yaklaşık 30 saniye sonra mis gibi kahveniz hazır!

Makineniz yoksa kapsülü kahve poşetine dönüştürerek makinesiz kapsül kahve yapabilirsiniz. Bunun için kâğıt filtreden yardım alabilirsiniz:

• Öncelikle kapsülün içindeki kahveyi filtre kâğıdına dökün.
• Ardından ip yardımıyla filtreyi sabitleyin ve fincana yerleştirin.
• Fincanın üzerindeki ipi asılı şekilde bırakıp üzerine kaynar suyu dökün.
• Kahvenin demlenmesi için en az dört dakika bekledikten sona poşeti çıkarın. İşte, bu kadar kolay!

Kapsül Kahvenin Avantajları

Kapsül kahvenin birçok avantajı olsa da en önemlilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Kapsül kahvenin ilk avantajı pratiklik sunması. Bu sayede uzun sürebilen demleme ya da pişirme gibi işlemlere gerek kalmadan kahvenizi kolayca hazırlayabilirsiniz.
• Bu kahve türünün en büyük avantajlarından biri de sıkı şekilde paketlenmeleri ve tek kullanımlık olmaları. Kapsül kahveler, gün ışığı ve nem gibi faktörlere maruz kalmadığı için tavsiye edilen tüketim tarihine kadar taze kalır.
• Kapsül kahveleri, küçük boyutları ve dökülme riski taşımamaları sayesinde çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Okula, iş yerine ya da misafirliğe, nereye gittiğiniz fark etmeksizin istediğiniz kahveyi orada pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
• Aynı zamanda ekonomik bir seçenek olan kapsül kahveyi tercih ederek tasarruf edebilirsiniz.

Siz de kapsül kahvenin avantajlarından yararlanmak ve leziz kahve deneyimini yaşamak istiyorsanız Tchibo kapsül kahve çeşitlerini tchibo.com.tr adresinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kapsül Kahve Nedir ve Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler kahve
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.