Kaplumbağalar neden uzun yaşar? 1750'de doğan kaplumbağa Adwaita 2006'da öldü! Uzun yaşamının sırrı ise çözüldü!

Kaplumbağalar neden uzun yaşar? 1750'de doğan kaplumbağa Adwaita 2006'da öldü! Uzun yaşamının sırrı ise çözüldü! Pek çok kişinin zaman zaman kafasını kurcalayan kaplumbağaların ömrü neden uzun olur sorusunun yanıtını onlar yaşayarak veriyor adeta. Kalküta Hayvanat Bahçesi'nde 1750'de doğup 2006'da ölen Adwaita isimli kaplumbağa neden bu kadar uzun yaşadı?

Kaplumbağalar neden uzun yaşar? 1750'de doğan kaplumbağa Adwaita 2006'da öldü! Uzun yaşamının sırrı ise çözüldü!

Tam 256 yaşında ölen Adwaita adlı kaplumbağa türünün tek örneğidir. 18. yüzyılın ortalarında Seyşel Adaları'ndan Hindistan'a, İngiliz sömürge yöneticisi Robert Clive'a hediye olarak getirilmişti. Peki Kaplumbağalar neden uzun yaşar? Uzun yaşamalarının sırrı nedir?

Bilindiği gibi her tür kendi yaşam öyküsüne sahiptir. Kimi hayvanlar tüm zaman ve enerjilerini yavrulamak ya da diğer deyişle genlerini bir sonraki nesle aktarmak ile meşgulken kimileri de uzun yaşamak için harcar. Kaplumbağalar ikinci kısma girer.

Öte yandan kaplumbağaların zırh gibi bir kabuğu olmasının avantajı da yok değildir. Uzun yaşamının sırrını bu zırha da borçludur. Zira tüm yırtıcı kuş ve hayvanlardan bu sayede korunabilir.

Fotoğrafta gördüğünüz anne kaplumbağa 140 yaşında olduğu düşünülen bir Afrika Mahmuzlu Kaplumbağası. Bilimsel adıyla Geochelone sulcata. Afrikalı bireylerin 150 yaşına kadar ulaşabildiği biliniyor. Annesinin kafasına konmuş olan ufaklık ise sadece 5 günlük. Bir aksilik olmadığı takdirde, upuzun sürecek bir ömrün ilk adımlarını atıyor.

Bir kaplumbağanın, kabuğu olduğu için ya da büyük olduğu için 255 yaşına kadar yaşayabildiği sonucuna varamayacağımız gibi, bu kadar uzun süre yaşadığı için bir kabuğa ya da büyük bir cüsseye sahip olduğunu da söyleyemeyiz. Başka hayvan türleri - özellikle büyük beyinliler - tamamen başka sebeplerden ötürü uzun yaşam süresine sahiptirler. Genellikle, hayvan ne kadar sosyal ise, o kadar uzun süre yaşar. Toplu halde yaşayan böcekler, yalnız yaşayan türlere göre daha uzun ömre sahiptirler.

Kaplumbağalar neden uzun yaşar? 1750'de doğan kaplumbağa Adwaita 2006'da öldü! Uzun yaşamının sırrı ise çözüldü! ile ilgili etiketler Eğitim kaplumbağalar neden uzun yaşar kaplumbağalar neden uzun ömürlüdür
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.