Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

Geçen yıl koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen gurbetçiler, bu yıl sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Salgının etkilerinin azalmasının ardından yola koyulan gurbetçiler, Türkiye'ye giriş yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Yıllık izinlerini Kurban Bayramı ile birleştiren gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala memleketlerine ulaşmak üzere yola çıkan gurbetçiler, sınır kapısında yoğunluk oluşturdu.

EDİRNE VALİLİĞİ'NİN ÜCRETSİZ HİZMETLERİ GURBETÇİLERİ MEMNUN ETTİ

Ana vatana giriş yapan gurbetçilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Türkiye'nin en büyük kara sınır kapılarından birisi olan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan girişte gözlerinin içi parlayan gurbetçiler, Edirne Valiliği'nin ücretsiz olarak sunduğu hizmetlerden faydalanıyor. Edirne Valiliği tarafından kurulan stantlarda gurbetçilere Osmanlı şerbeti, su ve meyve suyu ikramı yapılıyor.

Ayrıca PTT tarafından kurulan mobil araçta da gurbetçiler, HGS ve döviz bozdurma işlemlerini rahatlıkla yaptırabiliyorlar. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 1 Haziran-16 Temmuz'da 163 bin araç ile 635 bin yolcu geçiş yaptı.

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu

"VATANIMIZA KAVUŞMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ"

Fransa'dan memleketi Yozgat'a girmek üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Bayram Demir, "Yolculuğumuz çok iyi geçti. Bulgaristan'da yol yapımından dolayı biraz yoğunluk vardı. Herhangi aksi bir durumla karşılaşmadık. Edirne Kapıkule Sınır kapısındayız. Vatanımıza kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu - Resim : 2

"ÜLKEMİZİN DEĞERİNİ SADECE GURBETTEKİLER ANLIYOR"

Hollanda’dan gelip memleketi Trabzon’a gitmek için yolara çıkan Özlem Almaz, “17 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Ülkemize gelmek bana çok büyük mutluluk ve huzur veriyor. Ülkemizin tadını ve keyfini hiçbir ülke tutmuyor. İnşallah sağlıklı ve huzurlu şekilde gurbetçi arkadaşlarımızla birlikte hayırlı bir tatil geçiririz. Buraya kadar çok şükür sağ salim geldik. Yolculuğumuz çok güzel geçti. Geceleri biraz zorluk çeksek de 3 bin 800 kilometre yolculuğun ardından sınır kapısında çok rahat giriş yaptık. Bundan sonra da her şey güzel olur. Ülkemizin değerini sadece gurbettekiler anlıyor. Çünkü ülkede yaşayanlar ne kadar zorluk çekseler de Avrupa'da da o sıkıntılar var. Kötülemeyin zorluklar her yerde var. Rabbim yardımcımız olsun. Kader bizi oralara götürdü inşallah zamanı gelince memleketimize geri döneceğiz" diye konuşu.

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu ile ilgili etiketler kapıkule sınır gurbetçi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.