Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti

Suriye ve Afgan uyruklu 100'e yakın göçmen, Kapıkule Sınır Kapısı'nda donma üzere bulundu. Göçmenlerin, Yunan sınır güçleri tarafından üzerindeki değerli eşyaları alınarak, yalın ayak şekilde Türkiye'ye itildiği öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından toplama noktasına götürülen göçmenler, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları karşılandıktan sonra geri gönderme merkezine teslim edildi.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaklaşık 100’e yakın Suriye ve Afganistan uyruklu göçmen donmak üzereyken bulundu. Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenler, bir kez daha Yunan güçlerinin zulmüne uğradı.

Yunanistan birlikleri tarafından değerli eşyaları alınan göçmenler, yaşadıklarını anlattı.

Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti

Göçmenlerin arasında bulunan tek kadın olan Suriyeli Sara Hadidi, annesinden ödünç aldığı altınları Yunan askerinin zorla gasp ettiğini söyledi.

Sara’ya gazeteciler bot ve giyecek verdi. Daha sonra jandarma ekipleri tarafından toplama noktasına götürülen göçmenler, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları karşılandıktan sonra geri gönderme merkezine teslim edildi.

Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti - Resim : 2

"ZALİM YUNAN BİZİ YAKALAYIP HER ŞEYİMİZİ ALDI"

Yunanistan güçleri tarafından altınlarının zorla alındığını ifade eden Sara Hadidi, ”Yunan her şeyimizi almakla kalmadı, beraberinde köpeklerini de üstümüze saldılar. Sonra bizi gözaltına alıp, kadın erkek demeden sıra dayağına çektiler. Benim de altınlarımı, giysilerimi yani anlayacağınız her şeyimi aldılar. Yunan askeri her şeyimize el koydu, erzak çantalarımıza bile. Bizi yağmurda ve soğukta aç, sefil bıraktılar. Biz sadece karşıya geçmek istiyoruz ama onlar izin vermiyorlar. Üstüne bir de zulmediyorlar. 2 gündür yağmurlu ve soğuk havada dışarda mahsur kaldık. Allah’tan çocuklar babaannelerinin yanındaydı da onlar gelmedi” dedi.

Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti - Resim : 3

Türk askerlerinin her zaman kendilerine yardım ettiği için minnettar olduğunu belirten Havad Cesim, “Yunan askeri bizi yakalayıp çanta, telefon, para neyimiz varsa hepsini aldı. Türk askeri ise bu olay sonunda bize yiyecek, içecek, giyecek ve araba dahil olmak üzere her türlü ihtiyacımızda destek oldu. Üstüne dikkatli olmamız için bizi uyardı. Yardımlarını esirgemediler” diye konuştu.

Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti - Resim : 4

"YUNAN VE BULGAR ZULMÜ BİZİ MAHVETTİ"

Yunan güçlerinin kendilerini soyduğunu söyleyen Ali Hayzin ise, “Zalim Yunan bizi yakalayıp her şeyimizi almakla kalmadı, bizi bu yağmur ve soğukta çok mağdur bir durumda bıraktı. Ne yazık ki elimizde bir şey bırakmadılar. Ne para ne telefon yani anlayacağınız bizi soydular ve yalın ayak bıraktılar. Şükür ki Türkiye Müslümanları bize çok merhametli davrandılar. Halkı, jandarması, polisi hepsi seferber oldu. Allah hepsinden razı olsun. Yunan ve Bulgar zulmü bizi mahvetti. Ama Türkiye yardımını esirgemedi. Türkiye çok güzel bir yer ve Müslüman bir ülke. Şimdi ise İstanbul’a döneceğiz“ ifadelerini kullandı.

Kapıkule'de donmak üzereyken bulundular: Yunan güçleri 100'e yakın göçmeni yalın ayak Türkiye'ye itti ile ilgili etiketler göçmen Yunanistan Kapıkule Sınır Kapısı sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.