Kapatılan Samanyolu TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Çalık'a hapis

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yayın organı olması nedeniyle kapatılan Samanyolu TV'de Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bir taraftan da örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığının İstanbul yapılanmasında "mahrem imam" olduğu belirlenen tutuklu sanık Osman Çalık'a, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan mahkeme tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

FETÖ'nün yayın organı olması nedeniyle kapatılan Samanyolu TV'nin Genel Yayın Yönetmeni olan Osman Çalık'ın yargılandığı dava bugün görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Osman Çalık, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılım sağladı.

Savunma yapan Çalık, çocuğunun kalp hastası olduğunu ve eşinin çalışmadığını ifade ederek, ailesine bakması ve mağduriyetinin giderilmesi için tahliye talebinde bulundu. Son sözü de sorulan Çalık, "Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Çalık'ın, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını uygun buldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Osman Çalık'ın, 5 Temmuz 2019 tarihinde sahte sürücü belgesiyle yakalandığı, örgütün haberleşme programı ByLock kullandığı, bu hesap üzerinden "benim coco numaram..." şeklinde mesaj attığı ve yine "Hocam size ulaşmaya çalışıyoruz. Kakao kapalı. Zehra Meral için yarın görüştürmeye gelebilir miyiz" şeklinde mesajlar attığı ifade edilmişti.

Sanık Çalık'ın FETÖ'nün sıklıkla kullandığı gizli haberleşme programlarından "Coco" ve "Kakao" isimli programları kullandığına vurgu yapılan iddianamede, Çalık'ın FETÖ içinde "Vehbi" kod adını kullandığı ve örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul yapılanmasından sorumlu olduğu, bu yapılanma içerisinde "öğretmen", "müdür yardımcısı" sıfatıyla "mahrem imam" pozisyonunda faaliyetler sürdürdüğü belirtilmişti.

İddianamede, Çalık'ın Deniz Kuvvetleri Yapılanması bünyesinde yer alan askerlere ilişkin bilgileri arşivleyerek örgüt bünyesinde askeri mahrem yapı bünyesinde "Bilgi Belge Mesulü" olarak faaliyet gösterdiği de anlatılmıştı.

Sanık Çalık'ın, FETÖ'nün yayın organı olan Samanyolu TV'de Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştığı ve bu dönemde çok sayıda FETÖ mensubunun üye olduğu anlaşılan Pak Medya İş'e üye olduğu belirtilen iddianamede, örgütün tepe yöneticileriyle birden fazla görüşmesi olduğu bildirilen Osman Çalık için "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 10 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Kapatılan Samanyolu TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Çalık'a hapis ile ilgili etiketler FETÖ 15 Temmuz Darbe samanyolu Osman Çalık mahrem imam
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.