Kapalı alanda aşı şartı gelecek mi? Gözler Kabine toplantısında

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının 1 ayda 4 kat artması sonrası yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Yarın yapılacak Kabine toplantısında aşı olmayanlara kapalı alanlara girişlerde aşı şartının getirilip getirilmeyeceğinin konuşulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası alınan kararları açıklayacak.

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları, kısıtlamaları yeniden gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bu gündemle yarın Beştepe'de toplanacak. Toplantıda vaka sayılarının azaltılabilmesi için alınması muhtemel yeni önlemler değerlendirilecek.

''RAKAMLAR ALEYHE DÖNDÜ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı döneminde artan hareketliliği işaret ederek, yapılacak ilk kabine toplantısında artan vaka sayısını değerlendireceklerini söylemişti. Erdoğan, ''Bayramda halkımızın yaşam tarzı tersine çevirdi. Rakamlar aleyhe döndü'' demişti.

VAKA 4 KATTAN FAZLA ARTTI

Normalleşmenin başladığı 1 Temmuz'da günlük vaka sayısı 5 bin 288'di. 42 kişi de hayatını kaybetmişti. Ancak Temmuz ayında vakalar 4 kattan fazla arttı.

31 Temmuz'da 22 bin 332 yeni vaka tespit edildi. 79 kişi de hayatını kaybetti.

Kabine toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu artışın nedenlerine yönelik bir sunum yapacak. Aşılamadaki son durumu da aktaracak. Alınabilecek önlemlere ilişkin alternatifleri masaya getirecek.

Seçenekler arasında seyahat ile belli gün ve saatlerde sokak kısıtlamaları yer alıyor. Kapalı mekanlara girişte aşı şartı da değerlendirilmesi beklenen başka bir seçenek.

Kabine toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Kapalı alanda aşı şartı gelecek mi? Gözler Kabine toplantısında ile ilgili etiketler aşı kabine toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.