'Kapa çeneni Trump!'

ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd gösterileri devam ederken, Trump'tan tansiyonu yükseltecek bir açıklama geldi. Olaylara müdahale etmek için ağır silahlı askerleri görevlendirdiğini söyleyen Trump'a Houston polis şefinden 'Kapa çeneni' cevabı geldi.

ABD'nin Minneapolis şehrinde polis şiddetiyla yaşamını yitiren siyahi Amerikalı George Floyd'un ardından başlaya protestolar bugün 7. gününde.

ABD'nin her yanına ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan ırkçılık karşıtı gösteriler sonrası ABD Başkanı Donald Trump'ın tutumu da eleştiri konusu oldu.

Beyaz Saray'da açıklamalar yapan ve ülkedeki protestolara müdahale etmek için binlere ağır silahlı askeri polisi görevlendirdiğini duyuran Trump'a Houston polis şefi Art Acevedo'dan sert tepki geldi.

 "KAPA ÇENENİ!"

CNN yayınına bağlanan Aceveto, Trump’a ‘Eğer olayları yatıştıracak yapıcı bişey söylemeyeceksen sus. Kapa çeneni’ diye seslendi.

Acevedo, protestolara verdiği destekle biliniyor:

'Kapa çeneni Trump!'

VALİLİKLER ORDUNUN GÖREVLENDİRİLMESİNE KARŞI

Polis şeflerinin seçimle belirlendiği ABD'de demokrat polis şefleri Trump'a karşı açıklamalarını sürdürüyor.

Polislerin bağlı olduğu valilikler de ordunun görevlendirilmesine şiddetle karşı.

'Kapa çeneni Trump!' - Resim : 2

 

'Kapa çeneni Trump!' ile ilgili etiketler ABD Donald Trump polis protesto CNN George Floyd
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.