Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı? Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı?

Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı? Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı? Osmanlı İmparatorluğu'nun en heybetli padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organları kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı. Peki, Yükselme devrinin son padişahı ve Avrupa'nın 'Muhteşem' lakabıyla bildiği Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı?

Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı? Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı? Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin neden çıkarıldığı ve naaşının neden mumyalandığı konusu tarih meraklıları ve konuyla ilgilenen vatandaşların merak konusu oldu.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN KALBİ NEDEN ÇIKARILDI?

Kanuni Sultan Süleyman 1526'da, yani tahta çıkışının henüz 6'ncı yılında Mohaç zaferiyle Macaristan kapılarını açarak Avrupa'da ‘Muhteşem’ diye anılmaya başlamış, 40 yıl sonra döndüğü bu ülkede Zigetvar kalesinin fethinden bir gün önce, 7 Eylül 1566'da hayata gözlerini yummuştu.

Kanuni'nin cesedi neden gizlendi?

Sadrazam Sokullu Mehmed Paşa, Şehzade Selim gelip tahtı devralana kadar padişahın ölümünü vezirlerden bile gizledi. Kanuni'nin naaşı, İstanbul'a bozulmadan taşınabilmesi amacıyla tahnit edildi (mumyalandı). Bunun için kalbi ve iç organları çıkarıldı, misk ve amberle yıkanıp gömüldü.

Kanuni'nin Kalbi Neden Çıkarıldı? Sultan Süleyman'ın kalbi neden çıkarıldı? ile ilgili etiketler Osmanlı kanuni sultan süleyman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.