Kanuni Sondaj Gemisi Karadeniz'e açıldı

Türkiye'nin doğalgaz arama çalışmalarında kritik bir yere sahip olan Kanuni Sondaj Gemisi yeniden Karadeniz'e açıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, geminin Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Bir süredir Zonguldak'taki Filyos Limanı'nda bakım ve onarım çalışmaları süren Kanuni sondaj Gemisi yeniden yola çıktı. Karadeniz'e açılan sondaj gemisi ilk sondajını ise Sakarya Gaz Sahası'nda yapacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Karadeniz'e açılan geminin Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştireceğini söyledi.

Bakan Dönmez'in yaptığı açıklama şöyle:

"Kanuni Sondaj Gemimiz ilk görevi için milletimizin duasıyla Karadeniz’e açıldı.

İlk sondajını Sakarya Gaz Sahası’nda yapacak olan gemimiz, Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştirecek.

Hayırlı, uğurlu olsun."

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine 2020'de katılan 6. nesil derin deniz sondaj gemisi Kanuni, 227 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahip olup 12 bin 200 metre derinliğe kadar sondaj yapabiliyor.

 

Kanuni Sondaj Gemisi Karadeniz'e açıldı ile ilgili etiketler Karadeniz Kanuni sondaj gemisi doğalgaz Sakarya gaz sahası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.