Kanser hastalarını ilaçlar mı öldürüyor?

Habertürk TV'de Balçiçek İlter'e konuk olan Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, "kanser aşısı" ile ilgili ilk sonuçların umut verici olduğunu, ancak araştırmanın verilerinin yeterli olmadığını açıklarken, sağlık ticaretine dikkat çekti.

DR. Yavuz Dizdar'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Bir yıl, belki iki yıldır gündemde olan bir konu. İnsanlar bu şekilde bir umut istiyorlar. Akciğer kanserinde bir aşı olsun diye. Ama ben size şunu söyleyeyim. Mevcut eldeki veriler bir şey söylemiyor. Bugün haberleri tekrar gözden geçirdim. Çevirileri okudum. Elimizde bu aşının etkili olduğuna dair bir veri yok. Bunu şuna dayanarak söylüyorum. Kimse alınmasın üstüne ama. 5 yıl önce Küba'daki bu ekip bizimle görüşmek istemişti. Görüştük. Sonuç, 10 saniyelik bir video gösterimi yapıldı. Bir hücrenin birşeyi nasıl ortadan kaldırdığına dair. Yeni bir şey değildi. Hani bize birşey söyleyin. Bakanlığa gelmişsiniz. Bir tedavi yönteminden bahsediyorsunuz. Evet Sağlık Bakanlığı'na böyle bir başvuruları oldu. Sonuçta bunlardan birşey çıkmadı. Niye geldiler anlamadım.

KANSER ÜMİT ÜZERİNE OYNANAN BİR SİSTEM OYUNU OLDU

Son iki yılda Küba'da sürekli artan dozda böyle bir aşı geliştirildiği ortaya atıldı. Ama biraz veri lazım. Bugün açıklanan veriler, tanıtım ve sağlık ticareti hedefine doğru yürüyor. Küba için söylüyorum evet insanlar buna az bir para harcamıyorlar. Alıp uygulamaya çalışıyorlar. Kanser ümit üzerine oynanan bir sistem oyunu haline geldi.

TARIK AKAN'IN DURUMU...

Akciğer kanseri, "bildiğini okuyan" kanser türleri arasındadır. İnsan vücudu birkaç doku katmanından oluşur. Bu doku en içteki katmandır. Aslında sindirim sistemi tüpünden mevdana gelir. Buradan doğan kanser hastalıkları bildiğini okuma eğilimindedir. Çok fazla doğal seyreder. Mantığını da anlayamadığımız için bu nedenle değiştiremiyoruz. Çok erken yakalarsanız operasyonla, hastada ciddi girişimle tedavisi zorda olsa yapılabiliyor. Yaşlı hastalarda özellikle zor. O yüzden insanlara diyoruz sigara içmeyin. Kimseyi dumana maruz bırakmayın. Bunun dışında da alınan önlemlerde 10 yıl öncesinde değiliz.

Tarık Akan'da çok genç yaşta hayatını kaybetti. 14 aylık bir hastalık hikayesi varmış. O dönemde tedaviye çevresindeki özel bir hastane ile başlamış. Bu aylar içinde nasıl tedavi süreci olduğunu bilmiyoruz. 14 ay aslında akciğer kanseri için beklenen süredir.

İLAÇ ŞİRKETLERİ KANSERİN TEDAVİSİNİ BULMAYA ÇALIŞMIYOR!

İlaç şirketlerinin bir takım şeyleri bilinçli olarak sabote ettiği görüşünde çok iyimser olamıyorum. Bir şirketin mevcut kolları ahtapottan farklı değildir. Bu kollar her tarafı tutar. Sistemin bütüne hakimdir. Tanıtım yapar, reklam ve konferans verir. Ama "ben bu işin çözümünü bulacakken beni engellediler" düşüncesi sistemin gücünü düşündüğümüzde biraz ağır kalır. Ama size şunu söyleyeyim bu işin tedavisini bulmaya çalışıyorlar mı? Hayır. Hastalığı önlemeye çalışmıyorlar. Evet kanserin tedavisini bulmaya çalışmıyorlar. Tedavi yöntemini aramaya çalışıyorlar. Engellemeye çalışmıyorlar. İlaç şirketlerini suçlamıyorum. Ama akademinin, üniversitelerin kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.

Kanser hastalarını ilaçlar mı öldürüyor? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.