Kandil'deki terör örgütü elebaşları 6'lı masa mutabakatındaki tavizleri yeterli bulmadı

Kandil’deki terör örgütü elebaşları, 6’lı masanın, KCK/PKK’nın da talepleri arasında olan KHK’lar, özerklik adımları, Türk’süz anayasa gibi tavizlerini yeterli bulmadı, “ayrı aday” dedi.

Terör örgütünün doğrudan yayın organı olan Yeni Özgür Politika, 6’lı masanın mutabakatını eleştiren bir manşet ve yazılarla çıktı.

6’lı masa liderlerinin açıkladığı Ortak Mutabakat Metni’nde terörle mücadelede ve özellikle üniter yapıyı sarsacak bazı adımlar atılacağı belirtilmişti:

- KHK’ların kaldırılması,

- Yerel yönetimlerin yetkilerinin ve bütçelerinin artırılması (özellikle yerel kaynaklardan pay talebi örgütün siyasi ayağı tarafından sıkça dile getiriliyordu),

- “Eğitim kurum ve süreçlerini cinsiyet, etnik köken, din, dil, yerleşim yeri, sağlık durumu, sosyo-ekonomik koşulları ayırt etmeden, fırsat eşitliği ve adaletini ve herkesin nitelikli eğitim hakkını garanti altına alan kapsayıcı bir anlayışla düzenleyeceğiz” maddesiyle anadilde eğitimin altyapısının oluşturulması.

Ayrıca masanın bütün ayakları, örgütün siyasi ayağının desteğini alabilmek için çeşitli söylemlerde bulunuyordu.

Bütün bunlara rağmen Kandil’deki terör yönetimi, bu tavizleri yeterli görmemiş olacak ki, HDP’ye “ayrı aday” talimatı gönderdi.

Terör örgütünün yayın organı Yeni Özgür Politika, “6’lı Masa Kürtleri Görmedi” manşetiyle çıkarken, örgütün ve yandaşlarının bazı taleplerinin metinde doğrudan yer almamasına tepki gösterildi.

KCK/PKK’nın yayın organı Yeni Özgür Politika yazarı Ahmet Kahraman da, yazısında ayrı aday vurgusu yaptı. HDP’nin kendi adayını çıkarmak için çalıştığını yazan Kahraman, örgütün diliyle HDP’ye şu çağrıyı da yaptı: “Cumhurbaşkanı adaylığını hak eden Kurdistan çocuklarıyla dolu Türk hapishaneleri. Selahattin Demirtaş, Türk yasaları gereği aday olamıyor. Ama Kürt kadın ve erkeklerinin her biri, en az Selahattin kadar değerli. Bunlardan biri değilse, neden 25-30 milyonluk Kürt’ün arasından bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarılmıyor? Kimin, neyi eksik ki?”

Kandil'deki terör örgütü elebaşları 6'lı masa mutabakatındaki tavizleri yeterli bulmadı ile ilgili etiketler Kandil PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.