Kandil simidi nasıl yapılır? En kolay kandil simidi tarifi!

Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi, kandil günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Mübarek Berat Kandili'nin gelmesi ile evde kandil simidi yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarından en kolay tarifi araştırmaya devam ediyor. Kandil simidinin nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğunu sizler için araştırdık. Peki, Kandil simidi nasıl yapılır? En kolay kandil simidi tarifi! Detaylar haberimizde...

Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil gününün sevilen lezzeti kandil simidi pastanelerden alınabileceği gibi evde bulunan malzemelerle de kolayca yapılabiliyor. Kandil simidinin sade ve susamlı olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Evde kandil simidi yapmak isteyen vatandaşlar Berat Kandili'nin gelmesi ile hangi malzemelerin kullanılması gerektiğini araştırmaya başladı.  Peki, Kandil simidi nasıl yapılır? En kolay kandil simidi tarifi! Detaylar haberimizde...

Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi yapımı için hangi ...

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın ve sonrada unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayın.  Uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapabilirsiniz.

Kandil simidi tarifi: Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifleri

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

 

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Ağızda dağılan kandil simidi tarifi: Kandil simidi nasıl yapılır ...

Gerekli malzemeler;

100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı,
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu.

 

Kandil simidi nasıl yapılır? En kolay kandil simidi tarifi! ile ilgili etiketler Kandil Berat Kandili 2020 kandil simidi üç aylar yemek tarifi malzemeler simit
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.