Kanatlı karınca neden olur? Evde uçan karınca istilasına karşı çözüm önerileri!

Kanatlı karınca ya da uçan karıncalar yaz mevsiminde evlerde sıklıkla görülür. Evde kanatlı karınca problemi yaşıyorsanız çözüm önerilerini sizler için derledik. Önlem alınmadığında kısa sürede evinizi istila edebilecek potansiyele sahip kanatlı karıncalar neden olur? Kanatlı karıncalara zarar vermeden evden kovmak için neler yapılır?

Kanatlı karınca neden olur? Evde uçan karınca istilasına karşı çözüm önerileri!

Evinizde yemek kırıntıları oraya buraya saçılmışsa ve bir de mevsimlerden yaz mevsimi ise kanatlı karıncaları misafir etmeniz an meselesidir. Kısa sürede çoğalan ve evinizi istila eden kanatlı karınca ya da uçan karıncalar, üzeri açık yiyecek, çöp kutusu ve bulaşıkların olduğu yerde mevzilenir. Peki kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz?

KANATLI KARINCA / UÇAN KARINCA NEDEN OLUR?

Kanatlı ya da kanatsız tüm karınca türleri nane kokusundan hoşlanmaz. Nanenin güçlü kokusu, karıncaların alanı terk etmesini sağlar. 10 damla nane uçucu yağı ile bir bardak suyu karıştırın ve karıncaların bulunduğu yerlere dökün. Günde iki kez bu yöntemi tekrarlayın. İsterseniz kuru nane de serpebilirsiniz.

TARÇIN VE KARANFİL İLE KARINCALARI UZAKLAŞTIRIN

Karıncalar tarçın ve karanfil kokusunu sevmez. Bu kokuları karıncaların bulunduğu alana yerleştirirseniz uzaklaşacaklardır. Tarçın bilinen bir karınca uzaklaştırma yöntemidir. İsterseniz toz tarçına biraz uçucu nane yağı ekleyerek daha etkili bir kovucu elde edebilirsiniz.

KABARTMA TOZU VE PUDRA KARIŞIMI

Pudra şekerinin kokusu karıncaları cezbedecektir. Kabartma tozu ile karıştırılmış pudra şekerini karıncaların bulunduğu alana dökerseniz, kanatlı karıncalar ve diğer türlerden kurtulabilirsiniz.

Karıncaların bir diğer nefret ettiği şey de sirkedir. Sirke aynı zamanda temizlik yapmak için de kullanıldığından bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz.

Kanatlı karınca neden olur? Evde uçan karınca istilasına karşı çözüm önerileri! ile ilgili etiketler sağlık evde uçan karınca neden olur kanatlı karınca neden olur kanatlı karınca çözüm
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.