Kanalizasyondan koronavirüs çıktı! Uzmanlar uyardı: Atık sulardan uzak durun

Hollanda'da koronavirüs salgınının yoğun olarak görüldüğü Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda koronavirüs bulundu. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek atık sulardan uzak durulmasını istedi.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ülkede salgının yayılması üzerine mart ayı ortalarında kanalizasyon sularında inceleme yaptı.

İlk resmi korona hastasının teşhis edildiği Loon op Zand ilçesinin atık su arıtma tesisin yanı sıra Kaatsheuvel kasabası, Tilburg ve Amsterdam kentlerinin kanalizasyon şebekelerinde koronavirüs bulundu.

Loon op Zand ilçesinin bağlı olduğu Tilburg, Hollanda’da koronavirüs salgınının en yoğun olduğu Noord Brabant bölgesinde yer alıyor.

RIVM’nin daha önce yaptığı atık su araştırmasında norovirüs, antibiyotiğe dirençli bakteriler, çocuk felci ve kızamık virüsü de aynı teknikle belirlenmişti.

İÇME SULARI GÜVENLİ

Kaatsheuvel kasabasındaki arıtma tesisinden çıkan sularda virüsün yer almadığını ve arıtma suyu ile içme suyu arasında bağlantı bulunmadığını belirten Hollandalı uzmanlar, içme sularının güvenli olduğunu açıkladı.

Su İşletmeleri Birliği'ne göre, Kaatsheuvel deki yerel sakinler için herhangi bir risk yok.

Birlik açıklamasında, "Kanalizasyon arıtma tesisinden çıkan suda koronavirüs bulunamadı. Ama tabii ki, daha önce olduğu gibi buraya yüzmeye gitmemeli veya köpeğinizin tahliye edilen suda oynamasına izin vermemelisiniz" denildi.

Kanalizasyondan koronavirüs çıktı! Uzmanlar uyardı: Atık sulardan uzak durun ile ilgili etiketler Hollanda Koronavirüs Korona kanalizasyon atık su
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.