Kanal İstanbul’da ilk köprü temeli atılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Kanal İstanbul projesinde ilk kazma önümüzdeki ay vurulacak.

Kanal güzergahında yapılması planlanan altı köprüden ilkinin temeli haziran sonunda atılacak.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda Büyükçekmece bağlantılı D-100, ikincisi TEM, üçüncüsü Kuzey Marmara, devlet yolu, belediye yolu ve kuzeydeki havaalanı bağlantısı D-20'de olmak üzere 6 köprü planlandı.

ÖNCELİKLİ OLARAK KÖPRÜLER YAPILACAK

Yeni Asır'da yer alan habere göre: Türkiye'nin çılgın projesi olacak ve önümüzdeki ay ilk kazmanın vurulacağı Kanal İstanbul Projesi'nde öncelikli olarak köprüler yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne yaz aylarında başlanacağını açıklamıştı.

İlk olarak 200 bilim adamının katılımıyla ÇED Raporunun hazırlandığını hatırlatan Kurum, raporun, bütün bu bölgedeki doğal kaynakların, tarihi, kültürel değerlerin korunmasına kadar, ekolojik yaşamı koruyarak, proje içerisinde dikkate alınması gereken tedbirleri göz önüne alarak hazırlandığını ve yayımlandığını söylemişti.

Süreci karar verdikleri şekilde yürütmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Kurum, şöyle konuşmuştu:

"Örnek bir şehircilik olacak. Boğazımızın korunması dışında, İstanbul'umuza katma değer sağlayacak Kanal İstanbul Projesi'ne kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Her türlü etkiyi, gerek çevresel etkiyi gerek oradaki kültürel yaşamı, yabani yaşamı, su kaynaklarını, depremsel etkisini, hepsini ayrıntılı şekilde etüt ediyor ve bu şekilde projelerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi inşallah yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul Projesi'ni başlatacağız ve vatandaşımıza her verdiğimiz sözü tuttuğumuz gibi bu projeyi de yaparak, İstanbul'umuzun marka değerine değer katacak, rezerv alanlarıyla İstanbul'un dönüşümüne katkı sağlayacak, toplanma alanlarıyla, Ar-Ge alanlarıyla, üniversite alanlarıyla bölgeye, ülkeye değer sağlayacak projemizi de gerçekleştireceğiz."

Kanal İstanbul’da ilk köprü temeli atılıyor ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Köprü İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.